Tank nu nog je auto vol, want de diesel- en benzineprijzen gaan weer naar omhoog

Voor je vanavond je auto in de garage zet, passeer je best nog even aan het tankstation. Niet omdat je graag liefst nog een beetje extra langer van huis bent, maar omdat de prijzen van diesel en benzine morgen stijgen. Nog snel voltanken dus. Ook voor huisbrandolie bestel je beter vandaag nog, want ook die prijzen gaan omhoog.

Zit je op 't einde van je tank, of zelfs halverwege, dan hebben we de beste besparingstip van de week voor je: tank vandaag nog je auto vol. De FOD Economie heeft namelijk gemeld dat de prijzen morgen met enkele centen zullen stijgen en vandaag je tank voldoen scheelt dus weer een paar euro. Als je ook op olie verwarmt, bespaar je nog meer.

Volgens de FOD stijgen de maximumprijzen voor benzine, zowel 98 als 95 met 3,6 cent per liter. Dat wil zeggen dat die stijgen naar 1,463 en 1,369 euro per liter. Diesel stijgt ook, per liter komt er daar 2,7 eurocent bij. De maximumprijs ligt vanaf morgen dus op 1,303 euro.

Voor huisbrandolie stijgt de prijs minder hard: er komt 2,91 eurocent bij voor bestellingen vanaf 2.000 liter, dat wil zeggen dat die 0.5747 euro per liter gaat kosten. Voor kleinere bestellingen van minder dan 2.000 liter betaal je vanaf morgen 0,6012 euro. Daar komt 2,91 eurocent per liter bij. Nu bestellen is de boodschap.

Lees meer