15 redenen waarom wij The Mountain de max vinden

Thor Bjornsson, aka The Mountain, is veel meer dan een ongelofelijk sterk personage uit Game of Thrones. Hij is ook een geweldige kerel met het hart op de juiste plek. Dit zijn 15 redenen waarom wij The Mountain de max vinden:

1. The Mountain is een van de sterkste mannen ter wereld ...

Dat heeft hij bereikt door veel tijd door te brengen in de fitness en enorm veel calorieën naar binnen te werken. “Ik eet 8.000 tot 10.000 calorieën per dag en volg een strikt regime om op gewicht te blijven”, zegt Thor. "Als ontbijt eet ik bijvoorbeeld 6 eieren, 6 repen spek, 200 gram havermout, rozijnen, aardbeien en blauwe bessen.” En dat is nog maar de eerste van zijn 6 maaltijden per dag.

2. ... en hij heeft een indrukwekkend palmares

Hij brak het 1.000 jaar oude record van Orm Storulfsson die, met de hulp van 7 mannen, een boomstam van 651,36 kg optilde en er drie stappen mee kon zetten. Orm brak die dag zijn rug en stierf enige tijd later. Toch besloot Thor het te proberen. “Ik voelde de druk van het gewicht in elk botje in mijn lijf”, begint hij zijn verhaal. “Maar ik was zo geconcentreerd op het gewicht, dat ik niet merkte hoeveel passen ik gezet had. Zodra ik de boomstam neerlegde, bleek dat ik vijf stappen gezet had en het record gebroken had”, gaat Thor verder. “En mijn rug was perfect in orde!”

3. Hij heet eigenlijk Hafthor ...

Hafþór Julius Björnsson. Thor, voor de vrienden.

4. ... en dat is extreem mannelijk

Eigenlijk is alles aan hem mannelijk.

5. Als een ware held geeft hij nooit op ...

Vroeger speelde hij professioneel basketbal, maar na een enkelblessure begon hij aan krachttraining te doen. Als snel ging hij deelnemen aan wedstrijden en dat loonde.

6. ... en is hij heel ambitieus

“Voor mij is trainen een levenswijze”, legt Thor uit. “Ik train de hele tijd en daag mezelf voortdurend uit. Dat vraagt veel discipline, want ik heb een goed gevulde agenda”, gaat hij verder. “Maar ongeacht hoe druk het is, vind ik altijd een manier om mijn lichaam en atletische doelen voor ogen te houden.”

7. Thor heeft erg veel aandacht voor het milieu ...

 

Daarom maakt hij ook reclame voor SodaStream onder de slogan ‘fuck plastic bottles’. “Toen SodaStream me vroeg, twijfelde ik geen seconde”, zegt Thor. “We werken nu al meer dan een jaar samen en moedigen iedereen aan om gezondere keuzes te maken, zoals het drinken van kraantjeswater.” Het reclamefilmpje heeft al heel wat controverse uitgelokt en SodaStream werd zelfs aangeklaagd door de lobby achter fabrikanten van petflessen. Ze vragen om het filmpje offline te halen, omdat ze vinden dat het kopers van plastic flessen “shamet”.

8. ... en zet zich daarvoor in

Want door geen plastic flessen meer te gebruiken, komt er een hoop minder plastic afval in de natuur terecht. “Ik draag erg veel zorg voor mijn lichaam en eet natuurlijke producten. Op dezelfde manier draag ik ook zorg voor de aarde en de vele dingen die zij ons biedt”, legt Thor uit.

9. Maar hij is ook een echte familieman ...

Zijn dochtertje is zijn allerliefste prinses.

10. ... en toont dat in zijn stoere tatoeages

Hij heeft namelijk het gezicht van zijn dochtertje op zijn arm laten zetten.

11. Daarnaast is hij een enorme dierenvriend ...

Hij komt namelijk op voor dierenrechten!

12. ... want hij heeft de schattigste hond ever

Asterix, de fluffy pomeriaan!

13. Bovendien is hij ook enorm grappig ...

 

Zoals in dit filmpje waarin hij voor kerstman speelt in een supermarkt.

14. ... en lacht hij ook wel eens met zichzelf

"Training to fight The Mountain" :-D.

15. Dat maakt hem uiteraard de tofste IJslander

Een echte viking, die kerel.

Thor is onze held in vele opzichten. Groot als hij is, probeert hij door kleine inspanningen de wereld te verbeteren. Door plastic flessen helemaal te verbannen bijvoorbeeld, en die te vervangen door zelf verfrissend bruiswater te maken dankzij SodaStream!

Lees meer