Vork, mes, lepel en stokjes in de hand: dit zijn de zeven voedseltrends van 2017

Wat krijgen we volgend jaar op ons bord? Voedingsexperts van de gezonde supermarkt Whole Foods voorspellen de voedseltrends van 2017. Benieuwd of quinoa, spelt of streetfood nog op de lijst staan? Scroll dan snel naar beneden.

1. Japans, maar geen sushi

Japans eten is meer dan alleen maar sashimi, nigiri of miso. Denk maar aan zeewier (wakame), pruimenazijn en Japanse augurken. Vooral die zeewier is om van te smullen.

© Whole Foods

2. Kokosnoot

We kennen allemaal Bounty, de chocoladereep met kokosvulling. Maar er is meer, zoals kokosnootchips en kokosnoottortilla’s. Smakelijk!

© Whole Foods

3. Paars? Paars!

Ook al blijft het bizar, eten met een paars kleurtje wordt een echte trend. Paarse asperges, aardappels of bloemkool. Het kan allemaal.

© Whole Foods

4. Alternatieve pasta

Dé trend van 2017 is pasta! Maar geen gewone pasta gemaakt van deeg, wel van bijvoorbeeld bieten, quinoa of bonen.

© Whole Foods

5. Creatieve specerijen en sauzen

Vergeet ketchup, andalouseaus of bearnaise. Probeer vanaf volgend jaar gewoon vernieuwende sauzen zoals bietensla, dadelsiroop, zwarte knoflookpuree, granaatappelmelasse of pruimjam.

© Whole Foods

6. Ovenmaaltijden

Misschien niet nieuw, maar het wordt in 2017 nog populairder: snelle en gezonde maaltijden die je maakt door simpelweg verschillende kant-en-klare ingrediënten samen te voegen.

© Whole Foods

7. Wellness Tonics

Tot slot, frisdrank met plantaardige ingrediënten zoals kurkuma of maca. Lekker!

© Whole Foods

Lees meer