Ook in 2017 blijft het spannend: deze grote veranderingen komen eraan voor Pokémon Go

Gotta catch em all! Ook in 2017 gaan we Pokémons blijven vangen. Daar probeert ontwikkelaar Niantic voor te zorgen met een hele reeks veranderingen die eraan komen. En er zitten er toch een paar opvallende bij. Zo zullen je Pokémons zich misschien kunnen voortplanten.

1. Pokémons krijgen een geslacht

Volgens The Silph Road zullen Pokémons een geslacht krijgen. Hoe dat precies in het spel verwerkt zal worden is niet duidelijk, maar mogelijk zullen ze zich via eieren kunnen voortplanten. In de spelcode zit ook een referentie naar 'baby', dus wie weet ga je in 2017 wel voor kleine Pokémons moeten zorgen.

2. Zeldzame 'shiny' Pokémons zullen gevangen kunnen worden

'Shiny' Pokémons zijn heel zeldzame versies van bestaande exemplaren in verschillende kleuren. Ze zullen heel moeilijk te vinden zijn, zodat je weer een extra reden hebt om op pad te gaan en goed te zoeken. Het worden 'collector items', zoals ze dat ook in het klassieke kaartverzamelspel waren. Iets voor de echte fans dus.

3. Je zal je trainer-avatar kunnen aanpassen en Pokémons kleren kunnen laten dragen

Nog een leuke: je gaat het uiterlijk van je Pokémon-trainer naar eigen smaak kunnen aanpassen. Dat zou voor een stukje gratis zijn, maar vermoedelijk ook via betaling. Er zou ook een speciaal pak voor de feestdagen aankomen, dus sommige veranderingen zijn mogelijk nog voor dit jaar.

4. Maar nieuwe Pokémons zijn nog niet op komst

Het ziet er voorlopig toch niet naar uit dat bij de vernieuwingen ook nieuwe Pokémons zullen zitten. The Silph Road merkt in de code van het spel wel referenties naar Legendaries en naar de tweede generatie van wezens. Maar Gen 2 laat op zich wachten. Mogelijk krijgen vernieuwingen zoals geslacht en de Shiny Pokémon voorrang. Misschien heeft Niantic meer nieuws op 12 december, want dan gaan ze iets belangrijk aankondigen voor Pokémon Go.

Lees meer