Herontdek is er gekomen omdat het beleven zo kort is

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Ooit ging je op reis om nieuwe plaatsen te ontdekken. Je bezocht diverse steden in Europa, maakte een verre reis naar de andere kant van de oceaan. Prachtige ervaringen maar veelal ook vervlogen herinneringen. Je gaat nog steeds op reis om te ontdekken, maar steeds vaker ga je ook op zoek naar die herinneringen en de mogelijkheid om die te doen herleven. Je wilt de wereld herontdekken. En dat is nu precies de gedachte achter onze gloednieuwe website herontdek.be

Vergeten juweeltjes

Iedere stad heeft ze wel, van die plekjes waar vrijwel geen toerist komt. Vergeten juweeltjes waar jij ooit was en die je graag nog eens wilt zien. Een mooi pleintje ergens achteraf in de Parijse wijk Montmartre. Zo'n plein tussen de huizen waar de lokale bevolking aan het eind van de middag samenkomt en plaats neemt op een van de bankjes. Zo'n pleintje waar je even een Fransman onder de Fransen voelt en dat je eigenlijk veel leuker vindt dan het toeristische 'Place du Tertre'. Een barretje in de 'bairo alto' van Lissabon, waar authentieke fado muziek klinkt. Je bezocht het jaren geleden en voelt je zielsgelukkig als je je realiseert dat het nog steeds bestaat, dat er nog steeds fado's worden gezongen en nog altijd dat authentieke Portugese karakter heeft. Herontdek.be neemt je mee naar de vergeten juweeltjes van de steden.

Citytrips en aanbiedingen

Op deze website vind je dagelijks de beste citytrips en de beste aanbiedingen. Ben je van plan een stedentrip te maken naar Rome, Parijs, Amsterdam of een andere stad. Wil je een weekje weg naar Venetië, Barcelona, Lissabon of een andere stad om te (her)ontdekken dan is herontdek.be een geschikte bron van informatie.

Reistips over bijzondere bezienswaardigheden

Naast meer algemene beschrijvingen over steden die een bezoek waard zijn, besteedt Herontdek ook aandacht aan bijzondere bezienswaardigheden. Zo vind je op de website bijvoorbeeld een interessant artikel over het ‘musée d’histoire de la médecine’ in Parijs. Het museum dat onderdeel is van de Descartes universiteit biedt je een mooi overzicht van de ontwikkeling van de geneeskunde sinds de 18e eeuw. Misschien niet direct de eerste plaats waar je aan denkt wanneer je de Franse hoofdstad bezoekt, maar dit goed bewaarde geheim, is een bezoek zeker waard. Met een aantal foto's ter illustratie en een kaartje van Google Maps wordt de reiziger op zijn wenken bedient als het gaat om bruikbare informatie.

Reviews

Onze site voorziet niet alleen in allerlei tips met betrekking tot de leukste stedentrips in Europa en de rest van de wereld. Ook worden hotels en restaurants besproken. Dit allemaal met het doel om reizigers en vakantievierders van dienst te zijn bij het vinden van een geschikte bestemming. Ontdek en herontdek de mooiste plaatsen, de meest interassante bezienswaardigheden, de leukste hotels en de beste restaurants op onze 'herontdek' website.