Het ligt niet aan jullie: er zit effectief weer een (irritante) bug in Pokémon Go's 'nearby'-functie

Nog één keer slapen en 'Gotta Catch 'm All' ziet er weer helemaal anders uit. Maar dat houdt Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go niet tegen om tussendoor al updates te doen. Zoals die van eergisteren bijvoorbeeld, waarbij we verschillende monstertjes tegelijk kunnen transferen. Handig, alleen is er nu ook een héél irritant foutje in de app geslopen. 

We hebben al véél geschreven over de 'nearby'-functie in Pokémon Go en het staat buiten kijf dat de laatste update, die 'm terugbracht, een grote verbetering is. Nu is 't dus wachten op de volgende update, morgen, waarbij Niantic meer monstertjes belooft. Tweede generatie, shinies of legendaries, we zullen het snel weten. Ondertussen blijven er natuurlijk wel nest changes en andere updates doorkomen, en daar wringt het schoentje.

Nearby, weeral

Want sinds gisteren rolde Niantic zijn laatste technische update uit, waardoor je nu meer monsters tegelijk kan transferen naar prof. Oak. Praktisch als je 90 Pidgey's wil inruilen tegen candies, tegelijk kregen ook meer mensen toegang tot de vernieuwde nearby-functie. Je krijgt nu regelmatig buzzes als er een nieuwe Pokémon opduikt op je radar, maar er zit een bug in.

Resultaat: je smartphone zoemt occasioneel wel eens (lees: vaak) op momenten dat er helemaal geen nieuwe Pokémon in de buurt zijn. Niet zo handig, vrij irritant als je al even op Pokéhunt bent, en het helpt ook al niet met je batterijduur. Niantic is al op de hoogte, dus stuur dat klachtenformulier nog niet in, maar hopelijk lossen ze 't snel op. Bij de volgende update bijvoorbeeld?