Cactusfestival presenteert de eerste namen voor hun editie van 2017: Jamie Lidell, Kaiser Chiefs, Goose en Explosions In The Sky

Vorig jaar kon het Cactusfestival een prachtige affiche voorleggen met onder andere Damien Rice, Air en WIlco op het programma en ondertussen zijn de bouwstenen voor de editie van 2017 gelegd. Komen alvast begin Augustus naar Brugge: Kaiser Chiefs, Goose, Jamie Lidell en Explosions In The Sky.

Goose (zondag 9 juli)

 

Goose heeft een missie: elektro maken die je hart raakt. Hun elektrorock wist altijd al mensen te verenigen: rockers en ravers. Minimalisten en maximalisten. Technojunkies en indiedance kids. De band rond Mickael Karkousse wist in het najaar van 2016 nog een Lotto Arena vol lopen met na afloop alleen maar lovende reacties. Op hun laatste plaat What You Need wisten ze emoties en thema's als eenzaamheid, spijt, liefde en warmte in hun geluid te smokkelen. Op zondag 9 juli zullen ze hun torenhoge live-reputatie bevestigen.

Explosions In The Sky (zondag 9 juli, exclusief concert)

 

Explosions In The Sky bestaat volledig uit meeslepend mooie noise en breed uitgesponnen melancholie. Ongerepte schoonheid in het nauw gedreven door verknipte akkoorden, stuiterende noise en gulpen feedback. Hun niet geheel onschadelijke instrumentale uitstoot maakt optimaal gebruik van het geluidsspectrum en strompelt dynamisch van total silence naar total violence. Een geluid dat alle kleuren van zwart verlicht.

Het nieuwe album The Wilderness is het eerste niet-soundtrackalbum sinds Take Care, Take Care, Take Care uit 2011. Explosions In The Sky versmelt daarop op meesterlijke wijze shoegaze, elektronische experimenten, noise en ambient folk tot een van de meest memorabele en genietbare momenten in de uitgebreide luistergeschiedenis van de band. We kijken nu al uit naar de ondergaande zon die de soundtrack van Explosions In The Sky zal ondersteunen.

Kaiser Chiefs (zaterdag 8 juli, exclusief concert)

 

Op hun eerste twee platen Employment (2005) en Yours Truly, Angry Mob (2007) reigden Kaiser Chiefs de hits aan elkaar. Wie kan er nu niet meezingen met Oh My God, Ruby, Everything Is Average Nowadays of I Predict A Riot? Toen raakten Kaiser Chiefs de weg kwijt, iets waarvoor frontman Ricky Wilson mea culpa sloeg in 2014 tijdens de promotournee voor Education, Education, Education & War. Hij was te lang lid geweest van Kaiser Chiefs op automatische piloot, zei hij toen. Het gevolg van interne strubbelingen, te veel alcohol en te weinig interesse De drummer stapte op en Kaiser Chiefs maakten een nieuwe start. Op hun nieuwe plaat Stay Together hebben ze zelfs een geheel nieuw geluid aangeboord. Even wennen, maar: best oké!

Jamie Lidell & The Royal Pharaohs (zaterdag 8 juli, exclusief concert)

 

Jamie Lidell is graag in België. In de zomer van 2016 stelde hij zijn nieuwe album Building A Beginning voor op Pukkelpop, even later bracht hij zijn nieuwe band ook mee naar de Ancienne Belgique, binnenkort speelt hij in The Flame voor Music For Life en in de zomer van 2017 komt hij naar het Cactusfestival in Brugge. Jamie Lidell heeft een nieuw platenlabel, een nieuwe thuishaven na een verhuis en is voor het eerst vader geworden. Over dat nieuwe begin heeft hij dus een plaat geschreven, een mooie plaat die soms doet denken aan Stevie Wonder of de jonge Michael Jackson. Samen met zijn begeleidingsband The Royal Pharaohs is hij helemaal klaar om 'little bits of feelgood' in het rond te strooien!

Tickets

Tickets zijn in alle combinaties te bestellen via de site van het Cactusfestival. Een dagticket kost in voorverkoop 47 EUR, een combiticket in voorverkoop heb je al voor 80 EUR.

Lees meer