Respect! 15 jobs die alle kappers moeten kunnen

Kapper zijn is niet enkel je job, maar ook nog eens je grote passie. Elke dag ben je in de weer om je klanten te laten stralen. Maar soms vergeten mensen dat jij méér doet dan enkel knippen en wassen. Jij combineert maar liefst 15 (!) jobs tegelijk en daar hebben wij keiveel respect voor!

1. Stylist

© Giphy

Als kapper ben je de hele dag creatief bezig. Je luistert naar je klanten en geeft ze stijladvies op maat. Soms durf je zelf ook te experimenteren, maar je weet altijd perfect wat je doet. Kortom: jij bent de beste stylist die iemand zich kan wensen.

2. Psycholoog

© Giphy

Als kapper ben jij dé psycholoog van dienst. Tijdens de knipbeurten door moet je luisteren naar de talloze (en soms pittige) verhalen die je klanten te vertellen hebben. Soms is het wat vermoeiend, maar gelukkig weet jij altijd gepast te reageren.

3. Administratief verantwoordelijke

© Giphy

Telefoneren, mailen en afspraken plannen: jij doet het allemaal!

4. Organisator

© GIphy

Wassen, kleuren en knippen. Elke klant kost veel tijd, dus jij moet perfect kunnen managen wat wanneer moet gebeuren. Door jouw organisatorische vaardigheden komt het natuurlijk altijd goed en moet niemand lang wachten.

5. Adviseur

© Giphy

Het gebeurt vaak dat klanten de zaak binnenkomen en TOTAAL geen idee hebben wat ze met hun haar willen doen. Maar door jouw geschikt advies gaan ze sowieso met een lach naar buiten.

6. Leerkracht

© Giphy

Soms ben je gewoonweg in shock wat klanten hun haar kunnen aandoen. Ze bleken, kleuren of knippen erop los zonder na te denken over de gevolgen. Gelukkig ben jij er altijd om hen te helpen, en je leert hen dat ze altijd naar een kapper moeten gaan.

7. Masseur

© Giphy

Jij doet méér dan enkel knippen en wassen. Je geeft ook nog eens de allerbeste hoofdmassages. Jep: dankzij jou komen de klanten altijd ontspannen uit de kappersstoel.

8. Kuisman/vrouw

© Giphy

Misschien een minder leuk taakje, maar jij doet het zonder morren. Na elke knipbeurt moet er geveegd worden zodat de kapperszaak er weer pico bello uitziet.

9. Ober

© Giphy

Koffie of een glaasje cava? Als kapper doe je alles om je klanten optimaal te verwennen.

10. Weerman/vrouw

© Giphy

Als kapper moet je vaak aan smalltalk doen. En over welk onderwerp weet je ALTIJD wel iets te vertellen? Juist, het weer.

11. Student

© Giphy

Jep: kappers zijn eeuwige studenten. Je moet cursussen blijven volgen en altijd mee zijn met de allernieuwste trends.

12. Bemiddelaar

© Giphy

Je hebt het vast en zeker al eens meegemaakt. Een klant komt je zaak binnengestapt en vraagt om haar zwarte lokken in één kleurbeurt blond te krijgen. Of ze vragen een kapsel dat TOTAAL niet bij hun gezichtsvorm past. Dan moet jij gepast reageren en een gulden middenweg zoeken zodat iedereen tevreden is.

13. Verkoper

© Giphy

Als kapper moet je een geboren verkoper zijn. Je moet allerlei haar- en stylingsproducten aan de man brengen én je klanten overtuigen dat ze er toch echt baat hebben.

14. Crisismanager

© Giphy

De dag voor een belangrijk feestje durven mensen te experimenteren met hun haar. Soms is het écht een complete mislukking en komen ze in paniek naar jou. Als kapper probeer je de schade tot een minimum te beperken zodat iedereen weer happy is.

15. Perfectionist

© Giphy

Als kapper streef je constant naar perfectie. Je wil dat je klanten stralen en je zal niet stoppen vooraleer dat gelukt is.

Deze 17 geheimen zullen kappers je trouwens nooit vertellen!

Lees meer