Plopsaland blijft open: eindelijk milieuvergunning maar zonder nieuwe rollercoaster

Goed nieuws voor Plopsaland: de milieuvergunning die het pretpark had moeten hebben, maar verlaat aanvroeg, is nu toch binnen. Al is er één uitzondering: het nieuwe gedeelte van het park, met een extra rollercoaster erin, moet nog even wachten op extra maatregelen. Een aantal andere regels worden nog omgezet voor eind december.

Eventjes verschieten deze zomer: toen bleek dat pretpark Plopsaland De Panne, uit de stal van Studio 100, zijn milieuvergunning was vergeten (her)-aanvragen. Die stamde nog uit de tijd dat het park Meli heette en moest voor juli 2016 in orde zijn, maar dat was niet gelukt. Nu is de vergunning dus binnen en mag het pretpark openblijven.

Daarvoor moeten er wel een aantal maatregelen getroffen worden: de provincie maakte zich vooral zorgen over de mobiliteitseffecten van de vergroting van het park. Door de toevoeging van een extra themagedeelte rond Heidi, met bijbehorende rollercoaster, hoopt Plopsaland natuurlijk meer volk te trekken. Daarom moet Studio 100 nu extra signalisatie naar parkeerplaatsen moeten zetten.

Geluidsoverlast

Ook qua geluidsoverlast zit het nog niet helemaal goed, vandaar dat de nieuwe Heidi-afdeling nog even dicht blijft. "Uit het onderzoek van het dossier is gebleken dat het mogelijk is om het pretpark te exploiteren binnen de geldende geluidsnormen. De deputatie wil dit aspect nauwgezet opvolgen. Daarom moet Plopsaland binnen de 6 maanden opnieuw geluidsmetingen laten uitvoeren in het volledige park", zegt de deputatie aan VTM NIEUWS.

Als uit dat onderzoek blijkt dat aan de geluidsnormen wordt voldaan, kan het volledige pretpark, inclusief nieuwe rollercoaster, opengaan. Tot dan moeten de bezoekers het doen met het 'gewone' Plopsaland.

Lees meer