Proximus maakt nu ook bekend welke zes steden als eerste supersnel internet krijgen

Proximus kwam vandaag met een ambitieuze mededeling over hun vast internet. Ze gaan namelijk miljarden investeren om hun glasvezelkabels tot aan je voordeur te krijgen. Daardoor zal je internet hebben met een snelheid van 1 gigabit per seconden, zo'n tien keer sneller dan die van vandaag. Zes steden mogen als eerste rekenen op dat supersnelle internet.

Een van de ambitieuze plannen van de regering van premier Charles Michel (MR) was om iedere Belg toegang tot supersnel internet te geven en nu wordt daarvoor ook geld vrijgemaakt. De overheid is namelijk aandeelhouder van Proximus en zal dus zo'n 3 miljard investeren in fiber tot the home. Momenteel wordt glasvezelkabel al gebruikt, maar het stuk tussen de straat en de huizen is nog in koper, waardoor supersnel internet niet mogelijk is.

Tegen 2020 wil Proximus dat de helft van de Belgische bevolking toegang heeft tot dat internet van 1 gigabit per seconden. Het project start volgend jaar in zes steden: namelijk Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Namen en Roeselare. Wijken in die steden met veel bedrijven hebben prioriteit en de werken zullen zoveel mogelijk gecombineerd worden met eventuele wegenwerken in die regio's. Daarna zullen ook andere steden volgen.

Lees meer