Ideaal weertje om te kerstshoppen: droog en niet zo koud (maar wel mistig)

Als je deze ochtend de baan op moet, dan is het opletten geblazen. Plaatselijk hangt er namelijk mist, die het zicht kan beperken tot 500 meter of minder. Er geldt code geel voor het hele land. De rest van de dag blijft het grijs en nevelig, maar overwegend droog en niet zo koud. Een ideaal weertje om te kersthoppen, dus!

Vooral deze ochtend hangt er heel wat mist en wordt er gewaarschuwd voor een beperkt zicht op de baan. In de Ardennen kan de mist blijven hangen, maar bij ons zal die in de loop van de dag verdwijnen. Hier en daar kan wat motregen vallen, maar het blijft overwegend droog.

Heel erg koud wordt het gelukkig ook niet: de maxima liggen tussen 4 graden in de Ardennen en 7 tot 9 graden in Vlaanderen. Een ideaal weertje om te gaan kerstshoppen of om een fikse wandeling te maken, dus.

Vannacht blijft het op de meeste plaatsen nevelig met lage wolken. In het noorden van het land kunnen er bij opklaren plaatselijk mistbanken en rijmplekken ontstaan, terwijl de minima tussen 0 en 4 graden liggen. Ook vannacht en morgenochtend is het dus opletten geblazen.

Lees meer