Ikea wil volgend jaar in België een webwinkel die je pakjes thuis bezorgt openen

Voor sommige mensen is naar Ikea gaan een van hun favoriete uitstappen, maar voor andere mensen in het een nachtmerrie. Voor die laatste categorie is er nu een oplossing in de maak, want de meubelwinkel zou volgend jaar in België een volwaardige webwinkel openen. Daar kan je dan alles bestellen en het ook thuis laten leveren.

Door de kamers lopen in het begin van de Ikea, halverwege Zweedse balletjes eten en op het einde je pakje gaan zoeken in het juist rek: zo ziet een bezoek aan de Zweedse meubelwinkel er meestal uit. Sommige mensen doen het graag, maar anderen haten het. Die laatsten zullen blij zijn dat ze binnenkort vanuit hun luie zetel hun aankopen kunnen doen.

Er loopt momenteel in Anderlecht een proefproject waar je online dingen kan bestellen die je in de winkel gaat afhalen, maar een echte webwinkel heeft Ikea nog niet. In het Verenigd Koninkrijk is wel een proefproject bezig en als alles daar goed gaat, komt het idee daarna naar België.

Nieuwe winkels

Om je pakjes door een koerier thuis bezorgd te krijgen, zal je wel extra moeten betalen, maar je kan er ook nog altijd voor kiezen om je bestelling die je hebt gedaan af te halen. Ikea denkt er zelfs aan om speciale afhaalpunten te openen in het centrum van enkele steden.

Er zijn ook plannen voor nieuwe winkels van Ikea. Begin dit jaar openden winkels in Hasselt en Bergen en nu onderzoekt de meubelgigant de mogelijkheid voor een extra winkel in Antwerpen en een nieuwe winkel in Kortrijk.

Lees meer