Disney all the way! 7 Disneyfilms die 2017 een stukje magischer zullen maken

Hebben we ooit een goede reden nodig om naar een Disneyfilm te kijken? Nee, maar als er een nieuwe uitkomt, dan zijn we extra gemotiveerd. En 2017 ziet er een uitstekend jaar uit, met een vruchtbare Disney-oogst. Kijk zeker even mee naar de zeven beste Disneyfilms die volgend jaar uitkomen! 

1. Beauty and the Beast

 

Tale as old as time ... er is nauwelijks een themamuziekje bekender dan dat van Belle en het Beest. In 2017 krijgen we een live-action remake met niemand minder dan Emma Watson (Harry Potter) als Belle en Dan Stevens (Downton Abbey) als het beest. Wij kunnen ons geen twee acteurs voorstellen die beter geschikt zijn voor de rol, en de eerst trailer bevestigt dat alleen maar. Een feeëriek kasteel, een liefde waar je eeuwig op zit te wachten ... Belle en het Beest belooft een even groot plezier te worden in z'n hedendaagse remake.

Dat de rest van de wereld ook op Beauty and the Beast zit te wachten, is ook wel duidelijk: elke trailer ging volledig viraal, op fora waren er grote discussies over de veranderingen aan de verhaallijn en elk detail werd minutieus onder de loep genomen. We zijn benieuwd of de nieuwe, zelfstandigere Belle, klaar is voor een nieuwe eeuw, maar wij denken alvast van wel.

2. Guardians of the Galaxy: Volume 2

 

Een sequel waar niet iedereen de noodzaak van inziet, maar wij eigenlijk wel. Want Guardians of the Galaxy is misschien niet de superheldenfilm die zichzelf heel serieus neemt, maar da's net waarom wij er zo gelukkig van worden. Het oude recept blijft hetzelfde: we gaan op zoek naar de echte ouders van Star Lord Peter Quinn (Chris Pratt) en die krijgt de wisselvallige hulp van Gamora, Drax, Rocket en Groot. Nuja, baby Groot.

En dat recept werkt ook, op het eerste gezicht. Want de grappen zitten goed, zeker als de Guardians ook met zichzelf blijven lachen en dit is het type film dat volop profiteert van de vooruitgang in CGI. Want als deze Guardians: Volume 2 evenveel afwisseling heeft als de vorige, zullen we ons geen moment vervelen. Wordt in de cinema verwacht in april 2017, nog net op tijd voor de blok dus.

3. Star Wars: Episode 8

 

Rogue One is nog maar net in de zalen of Star Wars: Episode 8 staat al in de startblokken: op het einde van 2017 duiken we weer dieper in de wereld van The Force. Nu we Luke Skywalker teruggevonden hebben, zo'n beetje het hele punt van The Force Awakens, en Rey oog in oog staat met een persoon die ongeveer zo mythisch is voor haar als hij voor ons is, lijkt het alsof Star Wars een versnelling hoger schakelt.

Dat kan de franchise alleen maar ten goede komen: we hopen alvast op méér Skywalker, maar vooral omdat dat ook ruimte laat voor de jongere generatie. Want Skywalkers verhaal lijkt nu wel stevig af te hangen van hoe Rey in contact staat met The Force, en daar hangt de rest van The Resistance aan vast. Zonder twijfel de grootste release van het jaar ... helemaal op het einde.

4. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

 

"Why is the rum always gone", vraagt Jack Sparrow, en wij vragen ons af waarom er in vredesnaam zo veel tijd zat tussen de laatste Pirates-film en deze Dead Man Tell No Tales? Maar honger is de beste saus en Pirates of The Caribbean 5 trekt ook meteen een blik nieuwe acteurs open. Want natuurlijk krijgen we Johnny Depp als Jack Sparrow, Orlando Bloom en Geoffrey Rush, maar ook Javier Bardem trekt deze keer zijn piratentenue aan.

Deze keer gaat Sparrow op zoek naar de drietand van Poseidon, ongetwijfeld om zo weer uit een hachelijke situatie te geraken. Afgaand op de eerste beelden is Dead Men Tell No Tales een stuk donkerder dan bijvoorbeeld At World's End maar is hij minstens even sfeervol. Pirates of The Caribbean is echt het hart van Disney, en dat merk je, want alle details zitten goed, de sets zijn indrukwekkend en het verhaal een absolute rollercoaster.

5. Thor 3: Ragnarok

 

En er komt nog meer actie onze richting uit, want Thor (Chris Hemsworth, alvast één goede reden om te gaan kijken) is dan wel een Noorse god (en dat bedoelen we niet alleen letterlijk), hij is ook een actieheld. In z'n derde film neemt hij het opnieuw op tegen Loki (Tom Hiddleston, nog een goede reden om 'm te zien).

In de Noorse mythologie betekent ragnarok het ‘lot van de heersende machten’ maar dezer dagen is dat wat vernauwd naar ‘ondergang van de goden (en de wereld)’. Dat Thor en Loki daar voor iets tussenzitten is dus geen verrassing, maar er komen ook nog wat andere goden kijken. Anthony Hopkins, als Odin, passeert ook de revue en een aantal andere Marvel-helden komen zich ook moeien. Volgens ons wordt Ragnarok het soort film die je echt eens op het grote scherm zal willen gezien hebben.

6. Coco

 

Als je even naar de posters en trailer van Coco kijkt, dan lijkt het erop dat dit dé Disney-film voor de jongsten wordt. Leuk, vrolijk en ... dodelijk. Want hoewel er in Coco een pak humor zit, gaat-ie eigenlijk over de 12-jarige Miguel, die op zoek gaat naar de oorsprong van een eeuwenoud mysterie ... de dag van de doden die in Mexico nog alle jaren gevierd wordt.

Pixar trekt de kar voor Coco en als wij Pixar horen, dan worden we helemaal gelukkig. Want dat wil zeggen dat we op fantastische animatie kunnen rekenen. Met de Dias de las Muertes in het achterhoofd is dat ook wel nodig, want dat we een pak schedels gaan zien, dat is wel duidelijk. Maar waarschijnlijk slagen ze er bij Disney in om hier een kanjer van een familiefilm van te maken ... en daar zijn wij altijd voor te vinden.

7. Iron Fist

 

Ok, we weten het, Iron Fist is technisch gezien geen film, 't is een serie. Maar als Marvel en Disney samenspannen om een topserie te maken over een man die z'n innerlijke chi bundelt om daar zotte martial arts uit te halen, dan luisteren wij. En hoewel superheld en Disney niet altijd in dezelfde zin passen, voegt het bedrijf achter Micky Mouse vaak dat extra beetje magie toe dat van Iron Fist geen gewone actieserie maar een steengoede maakt.

Iron Fist komt uit op Netflix, maar of dat wil zeggen dat we de hele serie direct zullen kunnen bingewatchen is niet helemaal duidelijk. En da's misschien niet slecht, want Iron Fist is, niet zoals Jessica Jones, een serie waarbij we meer aparte verhaallijnen zullen hebben, hoewel het natuurlijk Marvel niet zou zijn als er ook stevig aan de karakters gebouwd wordt. Wij kijken er alvast naar uit, bingewatchend of niet.

Lees meer