25 dingen die je herkent als je bij de Colruyt werkt tijdens de feestdagen

Als je bij de Colruyt werkt, dan ken je de routine, de codes van de groentes en de werking van de uurroosters. Maar tijdens de feestdagen is werken bij de Colruyt toch altijd een tikkeltje anders. Herken jij de volgende 25 dingen?

1. Je staat nog elke keer versteld van de hoeveelheid volk die tijdens de feestdagen naar de Colruyt komt

Nóg meer dan anders.

2. En je weet dat sommige mensen zelfs al om 8.30 uur aan de deur staan te wachten, terwijl de winkel nog niet eens open is

Omdat ze bang zijn dat alles uitverkocht gaat zijn.

3. De ergste dag? Da's ongetwijfeld 23 december (en ook wel de ochtend van 24 december)

Na de middag wordt het meestal iets kalmer ... en daar kijk je sowieso naar uit.

4. En je weet ook hoe moeilijk het is om met je transpallet tussen al dat volk te manoeuvreren

Zigzaggen tussen de karren van de klanten = DE HEL.

5. Ook herkenbaar: alle kassa's zijn open, je werkt snel en efficiënt door ... en toch blijven de rijen superlang

Er komt gewoon geen einde aan!

6. En ook de klanten hebben nog veel meer stress dan anders tijdens het winkelen

Ze willen allemaal het mooiste en het beste, uiteraard.

7. Maar je begrijpt nog altijd niet waarom iedereen op het laatste moment komt, terwijl ze weten dat het gigadruk gaat zijn

Waarom toch?

8. Je weet ook: de proevertjes worden nog sneller - en heviger - geplunderd dan anders

En het afval slingert nog meer rond ....

9. En je moet sneller zijn dan je eigen schaduw om de (schuim)wijn- en champagnerekken aan te vullen

En dan nog blijft het onmogelijk om ALLES aangevuld te houden.

10. Er zijn natuurlijk ook altijd klanten die aan jou vragen welke goedkope (schuim)wijn de beste is

Ervan uitgaand dat jij ze natuurlijk allemaal geproefd hebt ;-).

11. En je weet ook dat de rayons met wijn, alcohol en aperitieven de lastigste zijn ... net als de chips

Zeker als er voorbereidingen getroffen worden voor oudejaar.

12. Maar ook de collega's in de frigo's zweten zich voor een keer te pletter, want zelfs de groenten en het fruit worden snel geplunderd

Nope, de mensen eten niet alleen ongezonde dingen ;-).

13. Gelukkig worden de stocks goed beheerd ... al loopt het daar ook wel altijd vol met collega's

Iedereen is in het magazijn op zoek naar extra voorraad.

14. Ook herkenbaar: er zijn altijd mensen die je om ingrediënten komen vragen waar je nog nooit van gehoord hebt

En waarop je dus echt geen nuttig antwoord kan geven.

15. En je weet ook dat mensen in deze tijd van 't jaar op zoek zijn naar voorgesneden groenten

Voorgesneden uien, gehakte peterselie, ... Alles wat hen tijd kan besparen.

16. Er zijn ook altijd mensen die niet begrijpen waarom ze de ingrediënten voor de Colruyt-recepten niet vinden

Helaas.

17. En dan beginnen ze te zwaaien met hun foldertje ... waarna jij moet uitleggen dat het product uitverkocht is

En dan heb je zin om erbij te zeggen dat dat niet jouw schuld is ...

18. Yup, de klanten kunnen geïrriteerd zijn als je niet meer exact hebt wat ze willen, want daar rekenen ze echt op

En dat begrijp je natuurlijk wel, maar je kan er niks aan veranderen.

19. Maar wat je natuurlijk wel geweldig vindt, zijn de speciale hapjes die aangeboden worden én die je ook kan proeven in de refter ...

In je pauze kan je nieuwe dingen proeven.

20. ... en da's niet alleen het geval tijdens de feestdagen, maar ook in de rest van december

Gelukkig moet je ook harder werken, zodat de kilo's er weer afvliegen ;-).

21. En niet te vergeten: de sfeer tussen de collega's is tijdens de feestdagen ook supergoed

Zoals altijd, maar dan nog een tikkeltje beter ;-).

22. Plus: zelfs in de toiletten van de Colruyt wordt er voor een beetje extra kerstsfeer gezorgd ;-)

Als er tenminste een pakketje van deze wc-rollen gescheurd was ;-).

23. En je hoeft eigenlijk ook nooit veel langer te blijven, zelfs al is er megaveel volk

Met dank aan de goed opgestelde uurroosters.

24. En niet te vergeten: feestdagen = december = 13e maand!

En dat extra geld is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

25. Maar het échte hoogtepunt, da's natuurlijk als je gerant(e) vraagt om een kerstmuts op te zetten ...

Bedankt, chef ;-).

Lees meer