Kerst bij Snapchat: een spel dat je met je gezicht kan besturen

't Is kerstcadeautjestijd en verschillende apps kan je dat ook merken (die sneeuw bij Messenger, iemand?). Bij Snap zijn ze een stapje verder gegaan: in de app kan je nu een spelletje spelen dat je met je gezicht kan besturen. Zeker de moeite waard om eens te proberen, tenzij je hyper-competitief bent. 

't Is weer die tijd van het jaar waar elke app zich van z'n feestelijkste kant laat zien, en 't is niet anders bij Snapchat. Naast wat leuke kerstfilters om je snaps mee op te vrolijken, kan je nu ook een spelletje spelen: Santa's helper. Voor je je rendierhoedje opzet: wacht nog even en stretch die nekspieren.

Want Santa's Helper gaat geen prijzen winnen voor origineelste spel: 't is een beetje Super Mario Run zonder sterretjes. Je bent een elfje dat door de sneeuw glijdt en verzamelt pakjes terwijl je konijnen probeert te ontwijken, want die slaan je in je gezicht. Maar het heeft wel één coole feature: je bestuurt 'm met je gezicht. Door links en rechts te kijken herkent de filter van snapchat welke richting het elfje uit moet.

Leuk gevonden, al raden we het niet aan voor de competitieve mensen, want die frustreren er zich waarschijnlijk te gemakkelijk aan als het spel even glitcht. Maar zijn ze nu serieus over die games bij Snapchat? Wel, ja en nee. Waarschijnlijk kunnen we binnenkort nog wel meer van dit soort gimmicks verwachten, maar het zal niet voor binnenkort zijn. Wat we wel weten, is dat Snapchat mensen aan het aannemen is die in 3D-animatie gespecialiseerd zijn. Spannend!

Lees meer