Als je een iPhone 7 Plus koopt of krijgt, kijk je best dit eerst na voor je hem gebruikt

Als je met Nieuwjaar een iPhone 7 Plus cadeau krijgt, kijk je best eerst eens na of je camera wel goed werkt. Bij een deel van de toestellen is er namelijk een probleem waardoor je misschien recht hebt op een nieuw toestel. Apple zou van het probleem weten, maar heeft het wel nog niet officieel toegegeven.

De iPhone 7 Plus heeft de beste camera die ooit in een iPhone zat. Door een dubbele lens heb je namelijk veel minder licht nodig om toch een scherpe foto te nemen. Toch blijkt die niet camera altijd even goed te werken. Het probleem zou zich bij een deel van de toestellen voordoen vanaf de eerste keer dat je hem gebruikt.

Een gebruiker op Reddit merkte op dat zijn scherm zwart was wanneer hij een foto probeerde te trekken. Als het dan na enkele keren proberen toch lukte, was er een groene of paarse schijn op de foto. Soms kreeg hij ook de melding 'Emergency iPhone needs to cool down'.

Op zijn bericht reageren veel gebruikers dat ze hetzelfde probleem hebben. Apple zou blijkbaar van het probleem op de hoogte zijn, want als de gebruikers terug gaan naar de winkel wordt de camera vervangen of krijgen ze zelfs een volledig nieuw toestel. Apple heeft de fabrieksfout wel nog niet officieel toegegeven.

Lees meer