Wij kunnen met ons Belgisch paspoort naar steeds meer landen reizen zonder een visum

Goed nieuws voor alle avonturiers, want het Belgisch paspoort wordt steeds interessanter als je de wereld wil rondreizen. Je kan er namelijk mee naar maar liefst 155 landen reizen zonder op voorhand een visum aan te vragen. Daarmee staat België op de negende plaats in de ranking van Passport Index en doet het een stuk beter dan anderhalf jaar geleden.

Als je al eens ver hebt gereisd, heb je ongetwijfeld op voorhand moeten nakijken of je dat land wel zomaar binnen kan met je internationaal reispaspoort. Gelukkig is dat voor steeds meer landen het geval. Voor België zijn er maar liefst 155 landen waar je op voorhand niets moet doen. Soms moet je wel ter plaatse een vragenlijst invullen en betalen voor een visum.

Dat wil wel zeggen dat er nog steeds 43 landen zijn waarvoor je op voorhand een visum moet aanvragen of waar je zelfs helemaal niet naartoe mag reizen. België scoort daarmee heel goed op de wereldwijde ranking en moet maar acht landen voorlaten.

Beter dan vorig jaar

Het Duitse paspoort is het meest interessante want je raakt ermee in 158 landen volgens de website Passport Index. Mongolië, Rwanda en Vietnam zijn de landen waar Belgen wel een visum nodig hebben, maar Duitsers niet. Zweden volgt met 157 landen en Finland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Zuid-Korea en Verenigd Koninkrijk met 156. Daarna volgt dus België op een negende plaats. Helemaal onderaan zien we het Afghaans paspoort, want daarmee raak je in amper 24 landen zonder visum.

Met die negende plaats doet België een stuk beter dan op de vorige ranking van april 2015. Toen stonden we nog op een veertiende plaats en konden we maar naar 141 landen zonder visum. Toen stonden de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk op kop met 147 landen.

Lees meer