Dit zijn de shows die we met z'n allen het meest downloaden

Wie nu zo snel mogelijk naar Westworld of Game of Thrones wil kijken, hangt nog steeds af van onze lokale Belgische zenders. En dus wordt er nog steeds verdomd veel gedownload, want het internet staat vol spoilers en die kan je nauwelijks vermijden als je veel van je tijd online spendeert. De top 10 meest gedownloade series is dan ook weinig verrassend, maar er vallen een paar nieuwe trends te spotten.

Torrentfreak releasete dit jaar een top tien meest gedownloade series, en eerlijk, daar zitten eigenlijk geen verrassingen in: Game of Thrones trekt daar voor het vijfde jaar op rij de kar, The Walking Dead en Westworld vervolledigen de top drie. En nog volgens de website trokken ze in 2016 ongeveer even veel volk aan als de vorige jaren, alleen is er geen nieuw record.

Van downloads naar streaming

Dat wil niets zeggen over de absolute cijfers, daarvan zeggen ze bij Torrentfreak zelf dat die moeilijk te vinden zijn, maar op het piekmoment werd Game Of Thrones door 350.000 gebruikers tegelijk gedownload. Volgens de torrentwebsite is het mogelijk dat de hoogtijdagen van downloads achter hen liggen, ten voordele van streamingwebsites. En daarmee bedoelen ze niet noodzakelijk de legale edities.

Nog een laatste trend: we zijn 't blijkbaar beu om slechte kwaliteit te zien: er is een duidelijke verschuiving naar kwalitatieve downloads. TF denkt dat de beter verspreide breedbandverbindingen aan de basis van dat fenomeen liggen.

Dit is de top tien van meest gedownloade shows op Torrentfreak

1. Game of Thrones

2. The Walking Dead

3. Westworld

4. Arrow

5. The Flash

6. The Big Bang Theory

7. Vikings

8. Lucifer

9. Suits

10. The Grand Tour

Lees meer