13 goeie voornemens die succesvolle mensen nooit zullen maken

Oudejaarsdag, dat wil traditioneel zeggen dat veel mensen goeie voornemens maken voor het nieuwe jaar. En ja: ook daarbij kan je wat leren van de succesvolle mensen onder ons. Want dit zijn 13 goeie voornemens die zij nooit zouden maken:

1. Ik ga deze maand geen alcohol meer drinken

© Giphy

Succesvolle mensen beseffen maar al te goed dat dat niet haalbaar is, met al die recepties in januari. Zij zijn realistisch en verminderen hun alcoholgebruik in januari een beetje, om dan later op het jaar die alcoholvrije maand in te lassen. That's the way to go!

2. Ik stop vanaf morgen met roken

© Tumblr

Succesvolle mensen zouden dit voornemen nooit maken, want ze weten dat je op 1 januari nog een pakje sigaretten in je zakken zitten hebt, dat je nog langs moet bij de schoonfamilie, ... Zij geven zichzelf een eerlijke kans en stoppen ermee op een moment dat ze goed voorbereid zijn én er echt klaar voor zijn.

3. Ik ga niet meer snoepen

© Tumblr

Niet meer? Nooit meer? Niks? Vergeet het maar: dat zouden succesvolle mensen nooit zeggen. Want zij weten: af en toe verdien je een extraatje, iets waarmee je jezelf kunt verwennen. Daar is echt niks mis mee!

4. Ik ga 10 kilogram afvallen tegen de zomer

© Tumblr

Dat is niet realistisch, beseffen succesvolle mensen. Zij weten: tenzij je van plan bent om alleen op zuurstof te overleven, is de kans klein dat je zoveel kilo's zult verliezen op zo'n korte periode. Begin liever met een haalbaar doel, want anders geef je het na een week sowieso al op.

5. Ik begin morgen met het *naam dieet*

© Tumblr

Nog zo'n voornemen dat gedoemd is om te mislukken, want je moet nog op bezoek bij de familie én alle restjes moeten op ;-). Succesvolle mensen die een dieet willen volgen, nemen de tijd om zich daarop voor te bereiden. En ze zullen zeker geen extreem dieet volgen, want dat houdt niemand vol.

6. Ik ga vanaf nu élke dag sporten

© Giphy

Again: niet realistisch, want élke dag sporten is voor niemand haalbaar. Bovendien weten succesvolle mensen dat dat ook niet gezond is, want je lichaam heeft rust nodig. Zij proberen daarom gewoon goed te definiëren wat ze willen én houden rekening met wat mogelijk is in hun schema.

7. Als ik weer begin te werken, begin ik weer te sporten

© Giphy

Succesvolle mensen wachten niet tot NA hun vrije dagen om te beginnen met sporten, maar ze gebruiken die dagen om een routine op te bouwen. Anders heb je het toch weer te druk om eraan te beginnen en stel je het uit ... tot volgend jaar ;-).

8. Ik stop met televisiekijken

© Tumblr

Waarom zou je iets helemaal opgeven dat je leuk vindt? Succesvolle mensen weten dat het geen zin heeft om dat te doen, want daar wordt niemand gelukkig van. Een veel beter idee: kies een paar series uit die je echt niet wil missen en gooi de ballast overboord :-).

9. Ik ga dit jaar een lief zoeken ... én vinden

© Giphy

Jezelf dwingen om verliefd te worden? Iedereen weet dat dat een slecht idee is. De oplossing van succesvolle mensen: het voornemen maken om meer buiten te komen, nieuwe mensen te leren kennen. Of ja: om je in te schrijven op een datingsite. Why not?

10. Ik ga dit jaar iets nieuws leren

© Tumblr

Echte succesvolle mensen, die leren elke dag iets bij. Kleine dingen, grote dingen. Maar vooral: dingen die je niet kan plannen. Het voornemen dat je moet maken is openstaan voor nieuwe dingen, openstaan voor andere mensen en openstaan voor nieuwe uitdagingen.

11. Ik zet vanaf nu elke maand *hoog bedrag* opzij

© Tumblr

Dat lijkt geen slecht idee, maar het kan je er natuurlijk van weerhouden om nog te genieten van je leven. Succesvolle mensen kiezen liever iets specifieks waarvoor ze willen sparen en zetten dat bedrag als minimum. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je de rest gewoon maar moet uitgeven ;-).

12. Ik ga dit jaar meer op reis

© Giphy

Da's natuurlijk geen slecht voornemen, maar wel verkeerd geformuleerd. 't Is veel te vaag, waardoor de kans groot is dat je het helemaal niet gaat doen. Succesvolle mensen formuleren als voornemen concrete reisdoelen en beginnen die al te plannen. In functie van wat voor hen haalbaar (en betaalbaar) is natuurlijk.

13. Ik word avontuurlijker en ga meer risico's nemen

© Tumblr

Plannen dat je spontaner gaat zijn? Nope, zo werkt het niet ;-). Het enige wat je ook hier weer kan doen is jezelf openstellen voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Go with the flow!

Lees meer