Luchtvaartmaatschappij belooft volgend jaar vluchten van Europa naar New York voor 67 euro

Goedkope vluchten in Europa ken je al een tijdje, maar het ziet er naar uit dat ook verre vluchten steeds goedkoper gaan worden. Volgend jaar zou de Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian voor amper 67 euro van het Schotse Edinburgh naar New York vliegen.

Sinds we Ryanair hebben op de luchthaven van Zaventem is 't al véél gemakkelijker geworden om eens een weekendje weg te gaan, maar als je trans-Atlantisch vliegt, gaat er nog steeds veel geld naar een vliegtuigticket. Daar lijkt volgend jaar verandering in te komen want luchtvaartmaatschappijen troeven elkaar ook voor lange vluchten steeds meer af op het vlak van prijzen.

Norwegian is vanaf 2017 de goedkoopste want voor amper 67 euro kan je vanuit Edinburgh naar een van de kleinere luchthavens in New York vliegen. Als je op tijd boekt, kan je ook met een van de gekende lagekostenmaatschappijen heel goedkope tickets vanuit België naar Edinburgh boeken waardoor je voor minder dan 100 euro van België naar de Verenigde Staten vliegt.

De reden dat Norwegian zijn tickets zo goedkoop kan aanbieden is de nieuwe Boeing 737MAX. Die opvolger van de vorige Boeing 737 is vooral op langere vluchten veel zuiniger met brandstof en dus veel goedkoper in gebruik voor de luchtvaartmaatschappijen.

Lees meer