Mathieu van der Poel blijft onbeweeglijk liggen na zware val in veldrit

Veldrijders Wout van Aert en Mathieu van der Poel steken dit seizoen met kop en schouders boven de rest uit. Maar net door een zware val op één van z’n schouders zal van der Poel een tijdje aan de kant staan. Jammer voor alle wielerfans, want hij was dé smaakmaker dit seizoen.

Van der Poel zat in de Azencross in Loenhout in de kopgroep, maar crashte zwaar na een heuveltje en viel vervolgens op z’n rechterschouder. Iedereen hield de adem in want de Nederlander bleef onbeweeglijk liggen. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. De ernst van de blessure is nog onduidelijk, maar het valt mee, liet hij inmiddels weten via Twitter.

De Azencross werd uiteindelijk gewonnen door Van Aert, maar da’s maar een voetnoot in de schaduw van die zware smak.

Spanning volledig weg?

Dit seizoen domineren Wout Van Aert en Mathieu van der Poel bijna alle veldritten. Er werd door toeschouwers en televisiekijkers al luid geroepen dat daardoor de spanning weg was, want het waren altijd dezelfde twee die streden om de overwinning. Nu ook van der Poel voor een tijdje buiten strijd zal zijn, wordt het voor sommigen misschien nog saaier. In ieder geval, jammer voor de Nederlander en alle veldritfans.

Check hier hoe van der Poel roerloos blijft liggen na z'n val

Lees meer