Je kan nu al stemmen op wie er in 2017 het loodje legt in 'Celebrity Death Pool'

Kan het nog morbider? 2016, het jaar waarin we zoveel bekende mensen kwijtraakten, heeft anderen op ideeën gebracht. Blijkbaar kan je 't écht zo zot niet verzinnen of iemand heeft het al gedaan. Eén site stelt voor dat we vanaf nu gewoon stemmen op de volgende die de pijp aan Maarten mag geven. Er is zelfs al een klassement. 

We dachten dat we alles al hadden gezien in de Verenigde Staten, maar we hebben ons blijkbaar vergist: daarvan is deze competitie over het volgende bekende sterfgeval in 2017 het bewijs. 't Idee is vrij simpel: als we nu gewoon democratisch stemmen over wie er sterft, dan worden we niet zo verrast als in 2016.

En wie mag er gaan van het grote publiek? Kirk Douglas (100 jaar) en Hugh Hefner (90 jaar) staan vrij hoog op de lijst, maar ook wat, laat ons zeggen, door sommigen minder geapprecieerde popsterren zoals Justin Bieber. En dan hebben we 't nog niet gehad over mannen zoals Bill Cosby, of Kim Jong-un.

Hoe je precies stemt is eigenlijk nogal ingewikkeld: eigenlijk stel je zelf een volledige ranking op op ranker.com. Da's veel werk, maar hé, zoals ze op de website zelf zeggen: "Het enige waar we zeker van zijn in het leven is de dode en de belastingen. En dat laatste telt ook alleen maar als je superrijk bent."

"Ja, het is nogal morbide, maar lachen met de dood is één van die dingen die mensen het liefst doen", claimt ranker.com. Een mooi motto voor 2017, we hadden het zelf niet beter kunnen bedenken.

Donald Trump, weinig verrassend in de top 10

© ranker.com