De Rode Duivel van het jaar is bekend en het is (natuurlijk!) Dries Mertens

Je had het waarschijnlijk wel zien aankomen, maar nu is het ook officieel: Dries Mertens is verkozen tot beste Rode Duivel van 2016. De aanvaller van Napoli kreeg de meeste stemmen in de verkiezing 'Devil of the Year'. Eden Hazard en Radja Nainggolan eindigden op de tweede en derde plaats.

Dries Mertens is in bloedvorm en populairder dan ooit. De kleine aanvaller was altijd al de lieveling van de fans met zijn sterke invalbeurten, zijn enthousiasme en zijn schattige hartjes telkens als hij scoort, maar hij voetbalde in 2016 ook beter dan ooit. Bij Napoli is hij eindelijk een basisspeler en ook bij de Rode Duivels wordt hij steeds belangrijker.

In het begin van het jaar was Dries Mertens nog vaak invaller en ook op het Europees Kampioenschap zat hij meestal op de bank, tot ergernis van de fans. Maar omdat hij altijd belangrijk is als hij invalt, krijgt hij van de nieuwe bondscoach Roberto Martinez steeds vaker een basisplaats.

Verkozen door fans

In de voorrondes voor het Wereldkampioenschap in 2018 in Rusland scoorde Mertens dan ook al drie keer in drie wedstrijden. Bij Napoli zit hij dit seizoen zelfs al aan elf doelpunten in de competitie en vier doelpunten in de Champions League, waardoor ook heel Italië stilaan zot is van onze Rode Duivel.

De 'Devil of the Year' werd door de fans verkozen uit een voorselectie van alle spelers die dit jaar 'Devil of the Match' waren geweest. Meer dan 30.000 fans stemden en Mertens haalde het voor Eden Hazard en Radja Nainggolan.

Lees meer