Waarom het misschien toch geen slechte zaak is dat de seizoenen van Game Of Thrones korter worden

Niks dan slecht nieuws voor fans van Game Of Thrones in 2016: de makers kondigden aan dat er nog maar twee seizoenen komen, en die zullen bovendien ook nog eens minder dan de gebruikelijke tien afleveringen tellen. En toch hoeft dat laatste geen slecht nieuws te zijn als we acteur Iain Glen, Ser Jorah Mormont, mogen geloven. Er komt misschien een spectaculaire finale aan.

Zeven afleveringen zal Game Of Thrones in 2017 nog tellen, en een jaar later zelfs maar zes. Dat betekent dat we 13 afleveringen van het einde van de reeks verwijderd zijn. En toch ziet Iain Glen het positief in. Volgens hem betekent het dat de makers nu meer tijd hebben om minder afleveringen te maken. Dat kan het alleen maar spectaculairder maken, zegt hij aan Radio Times. En er is zo ook meer budget om alles in te blikken, zodat Game Of Thrones de finale kan krijgen die het verdient.

Nog een andere reden waarom alles later wordt gefilmd en er toch ook minder tijd beschikbaar is: voor de laatste seizoenen hebben ze winterweer nodig. Het ziet er dus naar uit dat ze eindelijk het bekendste zinnetje van de reeks gaan waar maken: Winter is coming! Dus bekijk het van de positieve kant: ze gaan het verhaal niet meer uitmelken zoals dat de voorbije jaren wel eens het geval was. En de komende twee seizoenen worden gewoon de beste van allemaal.

Lees meer