Een slippertje is snel gemaakt: vannacht en morgen gevaarlijk glad op de weg

Op oudejaarsavond gaan er traditioneel veel mensen de deur uit om het nieuwe jaar in stijl te vieren met vrienden, drank, vuurwerk, ... Maar opgepast als je de baan opgaat, want het KMI waarschuwt voor gladde wegen, zowel deze nacht als morgen. 

Voetgangers, fietsers en automobilisten kunnen deze nacht en morgen beter met voorzichtige pasjes het nieuwe jaar inzetten, want het wordt glad op de weg.

“Lage bewolking kan op oudejaarsavond lichte neerslag veroorzaken, die dan kan aanvriezen. Ook de nevel en mist zelf zullen aanvriezen”, waarschuwen het KMI en Noodweer Benelux. Ook op nieuwjaarsdag is er kans op gladheid. “In de nacht van zondag op maandag trekt dan een neerslagzone over ons land waaruit sneeuw of smeltende sneeuw zal vallen.”

Het is verder uitkijken voor extra alcholcontroles. "We zetten extra patrouilles in. Daar zijn we nu al mee bezig en we gaan door tot dinsdagnacht", zegt Peter De Waele van de federale politie. "We zetten niet alleen in op terreurdreiging, maar ook alcohol alcohol achter het stuur is een prioriteit. Men weze dus gewaarschuwd: feest goed, maar als je drinkt, neem dan een bob, bel een taxi of blijf ter plaatse slapen."

Lees meer