Ai, nieuw soort terrorisme? Mariah Careys nieuwjaarsoptreden “bewust gesaboteerd”, beweert haar management nu

Het management van Mariah Carey beweert dat het liveoptreden van de zangeres tijdens de jaarwisseling op Times Square in New York opzettelijk is gesaboteerd door televisiezender ABC “om de kijkcijfers op te krikken”. Het “live” optreden liep volledig in de soep doordat Carey playbackte op de verkeerde nummers. De diva stopte prompt met “zingen” en stormde zichtbaar gefrustreerd het podium af. Miljoenen tv kijkers in de VS zagen het allemaal "live" gebeuren".

Carey begon haar optreden vlekkeloos met het “zingen” van het liedje Auld Lang Syne. Het ging mis toen ze daarna het nummer Emotions inzette. Haar “zang” liep niet synchroon met de geluidsband. (Lees: Viel jouw feestje op oudejaar tegen? Erger dan dit optreden van Mariah Carey was het sowieso niet).

De zangeres "hoorde zichzelf niet terug en playbackte daarom het gehele optreden" luidt het nu. Volgens het team van Carey beklaagde de zangeres zich herhaaldelijk over het feit dat haar oortjes niet goed werkten. Dat is volgens de producers van de diva ook te zien wanneer Carey een interview geeft aan presentator Ryan Seacrest. "Ik kan je niet goed horen", zegt Carey terwijl ze naar haar oortje grijpt.

Na het interview stapten medewerkers van Carey op de technici af en vertelden dat de oortjes van de zangers niet goed werkten. De technici verzekerden het team van Carey dat de oortjes tijdens het optreden op een andere frequentie werken en Carey zich geen zorgen hoefde te maken.

Omdat de 46-jarige zangeres het nog niet vertrouwde ging ze volgens haar management 4 minuten eerder het podium op om dingen te testen. Ook toen werkten haar oordopjes niet. Hoewel er opnieuw werd geklaagd, gebeurde er volgens haar team niets.

Onzin en divagedrag

ABC ontkent dat er sprake was van opzet en noemt de beschuldiging onzin. De zangeres zou divagedrag hebben vertoond door een uur voor het optreden niet mee te werken aan een soundcheck.

Volgen de zender stonden er maar liefst acht versterkers op en rond het podium en kon Carey de muziek van de band prima horen en had ze zo mee kunnen zingen.

Maar het team van Carey blijft volhouden dat er sprake was van opzet. "Ze wilden Mariah-drama live op televisie. Dit is sabotage", zegt iemand uit het team van Carey.

Tegen Billboard zegt een woordvoerder van de zangeres dat Carey haar optreden heel erg serieus nam. "Het is een schande dat de productie zo werd opgezet om haar te laten falen."

Bij Dick Clark Productions noemen ze die beschuldigingen "zielig". Volgens de organisatoren van het event wilde Carey zelf geen soundcheck doen, maar liet ze dat over aan een stand-in.

Volgens de productiemaatschappij heeft Carey haar verhaal veranderd, nadat ze eerst zei dat de verkeerde tape werd gestart.

 

Lees meer