The xx brengt hun kersverse single 'Say Something Loving' in karaokebar in Tokio

Bij karaoke denken we meteen aan nummers als Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf, Dancing Queen van ABBA of I Want To Break Free van Queen, maar niet meteen aan The xx. Toch, het kan, The xx in de karaokebar. Ze deden het namelijk zelf, ergens in een schimmige karaokebar in Tokio.

Je zou het hen op het eerste zicht niet aangeven, maar het zijn leukerds, Romy, Jamie en Oliver van The xx. Voor hun kersverse single Say Something Loving bedachten ze dat het misschien wel leuk zou zijn om het zelf in een karaokebar te brengen. Ze hebben daarover zelf een filmpje gepost op hun Twitterpagina.

Dansen met traantjes

Diezelfde nacht nog volgde de officiële audio van Say Something Loving. Na On Hold de tweede (en eveneens mooie) single die uit I See You getrokken wordt, het derde album van de groep dat al op 13 januari verwacht wordt.

Eerder liet de groep al weten dat het geluid van de solo-uitstap van Jamie xx in 2015 het groepsgeluid was binnengeslopen. Een dansplaat met traantjes dus?

Say Something Loving sluit daar zeker bij aan. "I just don't remember the thrill of affection" zingen ze in het nieuwe nummer en ook "I don't know what this is/but it doesn't feel wrong." Het is een mooi liefdesliedje over twee mensen die niet meer weten hoe het voelt om verliefd te worden en ook niet meer weten om iemand te hebben die verliefd is op hen.

 

The xx speelt in Vorst Nationaal op 1 en 2 maart. Beide shows zijn al een tijdje uitverkocht.

Lees meer