Zo ‘kleurrijk’ rolden wagens uit 2016 van de band

De kleur van je auto kiezen is een belangrijke beslissing voor velen. In het straatbeeld zien we voornamelijk witte en zwarte kleuren, iets wat nu ook bevestigd wordt door Axalta Coating Systems. Het bedrijf is een van de marktleiders in autolakverf wereldwijd en heeft een lijst opgesteld met de populairste kleuren van alle nieuw bestelde auto’s in 2016.

Wereldwijd blijft wit de populairste kleur, met 37 % van alle nieuw bestelde wagens vorig jaar. Zwart pakt zilver met 18 procent.

Maar kleuren zijn ook streekgebonden. In Afrika verkiest men lichte kleuren. Logisch, want donkere kleuren trekt meer zon aan: 63 procent van de lak is er wit of metaalgrijs.

Geel in China, blauw in Rusland

In Europa zijn bijna 30 procent van de wagens wit van kleur, zwart staat op de tweede plek, maar is wel 7 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Die volgorde vinden we ook terug in Zuid-Amerika, waar ook groen goed scoort. Azië kent 48 procent nieuwe witte wagens. Geel is er ook populair, vooral dan in China.

In Noord-Amerika is zwart het populairste, daarna volgen grijs (16 procent) en zilver (11 procent). In Rusland tot slot zijn 28 procent van de wagens wit, gevolgd door bruinbeige. Ook blauw (zo’n 10 procent) is er heel geliefd.

Lees meer