'Legion', de superheldenreeks van de makers van 'Fargo', start donderdag 9 februari op FOX

Donderdagavond 9 februari vatten wij post voor onze televisie, want dan start op FOX 'Legion', een nieuwe reeks van Marvel en FX. De reeks speelt zich af in het universum van X-Men en verhaalt over David Haller, een getormenteerde jongeman die als kind met schizofrenie gediagnosticeerd werd en sindsdien van het ene in het andere pyschiatrisch ziekenhuis belandt.

Wat ons meer dan gemiddeld doet uitkijken naar Legion zijn de namen die eraan verbonden zijn. De executive producers zijn Noah Hawley en John Cameron, twee van de mensen achter Fargo, de briljante reeks die zowel al Emmy's als Golden Globes heeft binnengehaald.

Er is ook een Belgische connectie aan Legion, want de eerste aflevering werd geregisseerd door de Belg Tim Mielants, die eerder al het volledige derde seizoen van Peaky Blinders inblikte en in eigen land naam maakte door verschillende afleveringen van Code 37, Professor T. en Cordon te regisseren.

Een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden

Het leven van David, als dertiger slaaf van het hospitaalregime, wordt op zijn kop gezet wanneer een nieuwe patiënte - Syd, gespeeld door Rachel Keller uit Fargo - suggereert dat de stemmen die hij hoort en de visies die hij heeft misschien toch echt zijn.

Achterna gezeten door zijn gedachten ontsnapt David uit de instelling waarna hij via zijn zus Amy terecht komt bij therapeute Melanie Bird. Samen met haar team van specialisten onthult ze de ware krachten van David, die een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden ziet opengaan.

 

Lees meer