Opkomende 'chouchou' Youri Tielemans gelauwerd als internationaal toptalent door France Football

Youri Tielemans is nog maar 19 jaar, maar de wereld en de bal ligt aan de voeten van de voetballer van Anderlecht. In maart bevalt z'n vriendin, vandaag staat hij vijfde in een lijst van de tien grootste voetbaltalenten die dit jaar nog 20 jaar moeten worden, opgesteld door het toonaangevende Franse voetbaltijdschrift France Football. 

Het tijdschrift omschrijft Tielemans “als het nieuwe Belgische fenomeen sinds zijn Champions Leaguedebuut op een leeftijd van 16 jaar en 148 dagen. Hij heeft de tijd genomen zich verder te ontwikkelen."

France Football is niet zomaar een blaadje. Sinds jaren organiseert het tijdschrift de felbegeerde Ballon d’Or, in 2016 nog gewonnen door Cristiano Ronaldo. In de lijst van voetbaltalenten die nog 20 jaar moeten worden krijgt Tielemans aangenaam gezelschap van onder meer Marcus Rashford (Manchester United), Gabriel Jesus (Manchester City) en Ousmane Dembélé, de Fransman van Borussia Dortmund die op nummer 1 staat.

"De laatste maanden vliegt hij echter door het Belgische kampioenschap in afwachting van zijn transfer naar een team met meer prestige. Zijn tactische vooruitgang, in combinatie met z’n techniek en fysiek maken van hem een ultramoderne middenvelder”, schrijft France Football.

Anderhalf jaar geleden prijkte andere toptalenten in de top 10, zoals Raheem Sterling (Manchester city), Mepmphis Depay (Manchester United) en Minur El Haddadi (Barcelona). Sommigen maken het mooie weer bij hun club, anderen konden zich nog niet doorzetten. Benieuwd hoe Tielemans omgaat met z'n talent en met de druk.

Lees meer