Kattenvrienden, jullie weten het nog niet, maar dit wil je: de Catspad

Een intelligente kattenvoerbak die je stuurt via een app op je smartphone. Hij is er en heet Catspad.

De Catspad werd door een Franse startup gepresenteerd op CES, de International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De Catspad sleepte meteen al prijzen binnen op CES.

Het idee is dat je de slimme kattenvoerbak vanop op afstand via een app in de gaten kunnen houden hoeveel je lieveling eet en drinkt.

Je kan dat ook bijsturen, en het werkt ook met meerdere katten: de automatische dispenser voor droogvoer en water herkent via sensoren welke kat er voor het de Catspad staat.

Een maand

Eerst moet je een profiel in de app aanmaken voor je kat. Daarmee stel je in hoeveel eten ze normaal gesproken krijgt en kan je regelen dat de Catspad op gezette tijden of als de bak leeg is droogvoer in gepaste hoeveelheden gaat dispensen.

De app houdt ook bij hoeveel je kat eet en waarschuwt wanneer de dispenser bijna leeg is.

Volgens de bedenkers kan je zo een kat tot een maand van eten voorzien met de bak. Ook aan drinken is gedacht: er zit een waterfilter in en je kan instellen dat er e eigenaar kan instellen dat er alleen water begint te lopen in het bakje als de kat in de buurt van de Catspad is.

De Catsnap gaat 299 euro kosten. Meer info hier.