Tom Waes lanceert concept "geforceerd geluk" in Het huis en iedereen is er wild van

Er zijn weinig mensen die Tom Waes niet graag hebben. De sympathieke televisiemaker lijkt alles te kunnen en doet alles ook met evenveel enthousiasme. Toch is hij volgens zichzelf geen zondagskind. In weeral een heel goede aflevering van 'Het huis' op één noemt hij het zelf "geforceerd geluk", een term die onmiddellijk populair werd op Twitter.

Alles wat Tom Waes doet, lijkt te lukken, maar dat was zeker niet altijd zo. De 48-jarige Waes deed drie keer zijn vierde middelbaar en ook toen hij begon te werken, was dat niet eenvoudig. Zo was hij onder andere portier, beroepsduiker en café-uitbater. Daarna kwam hij via Tom Lenaerts met Bart De Pauw in contact en de rest is geschiedenis.

"Je moet op het juiste moment wat geluk hebben of een kans krijgen om je te bewijzen, maar dan moet je het wel nog doen. En daar ligt volgens mij mijn kracht", zo beschreef Tom Waes gisterenavond in Het huis hoe hij bij televisie belandde na die woelige jeugd. "Dat is geforceerd geluk, denk ik."

De term "geforceerd geluk" viel duidelijk in de smaak bij de kijkers, want er werd meteen veel over gesproken op sociale media. Die kijkers waren trouwens weer met heel veel, want de aflevering op één haalde maar liefst 1,18 miljoen kijkers.

Bekijk hier nog eens het fragment

Bekijk hier enkele van de vele reacties:

Er zijn ook enkelen die direct zelf hun geluk proberen forceren:

Lees meer