Is er cola op de Mont Blanc? Dit kost een glas cola in de bekendste skigebieden (en het verschil is enorm)

Ligt jouw skivakantie al vast? Dan kan je misschien wat zakgeld opzij beginnen leggen om frisdrank te kopen. De prijs voor een glas cola kan erg laag zijn, maar ook duizelingwekkend hoog afhankelijk van het skigebied waar je voor gekozen hebt. Het minste betaal je in het oosten van Europa, het meeste in Frankrijk.

Vergeet de flan uit het VTM-programma, bij Hometogo.nl zochten ze naar cola op de hoogste berg van Europa, en in andere populaire skigebieden. Al is de Mont Blanc wel meteen één van de duurste plaatsen om een glas frisdrank te bestellen. In Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc, betaal je er liefst 5,65 euro voor. Frankrijk is met voorsprong het duurste land om te gaan skiën als je tussendoor een glaasje gaat drinken. Courchevel steekt er bovenuit met een prijs van 7,80 euro voor één glas cola.

Cover image
Courchevel (Frankrijk): 7,80 euro

© Istockphoto

Zwitserland

Pas op de zesde plaats van de index zien we Zwitserland opduiken. Toch opvallend, want we zouden altijd verwachten dat het leven in Zwitserland het duurst is, maar dat is buiten de Fransen gerekend. In bekende wintersportgebieden als Davos of St. Moritz kost een glas cola gemiddeld tussen 4,45 en 4,80 euro.

Cover image
St. Moritz (Zwitserland): 4,45 euro

© Istockphoto

Oostenrijk

In Oostenrijk is Ischgl het skigebied waar je het meest betaalt voor een glas cola: 4,38 euro. Maar de verschillen zijn in dat land vrij groot, want in Kitzbühel kost cola gemiddeld maar 3,30 euro, en in Saalbach Hinterglemm zelfs maar 2,93 euro. Italië is ook minder duur, met prijzen rond 3 euro. In het Duitse Winterberg kost cola met 2,90 euro nog iets minder.

Cover image
Kitzbühel (Oostenrijk): 3,30 euro

© Istockphoto

Oost-Europa

Maar het goedkoopst ben je in skigebieden die wat verder van huis liggen en waar je misschien minder vaak aan denkt. Ze klinken dan ook minder aantrekkelijk dan de klassieke skigebieden. In het Russische Sotchi bijvoorbeeld, waar drie jaar geleden de Winterspelen werden gehouden, kost een glas cola maar 1,70 euro. En het kan nog goedkoper in Poolse skigebieden. Maar de winnaar als skigebied waar cola het allerminst kost is het Bulgaarse Bansko. Daar betaal je maar één euro. Je kan er dus bijna acht cola's drinken voor de prijs van één in Courchevel.

Cover image
Bansko (Bulgarije): 1 euro

© Istockphoto

Hoeveel betaal jij straks?

Opmerkelijk is ook dat de meest toeristische gebieden niet noodzakelijk de duurste zijn. Courchevel en Chamonix bijvoorbeeld, zijn eerder voor een vrij exclusief publiek weggelegd. En daardoor betaal je er natuurlijk een pak meer. Hieronder kan je opzoeken hoeveel jij straks betaalt voor cola tijdens de après-ski (als je niks sterkers verkiest natuurlijk).

© Hometogo.nl

Lees meer