Anis Amri is na de aanslag in Berlijn ook in België geweest: camera's in Brussel-Noord hebben hem gefilmd

Anis Amri, de verdachte van de aanslag in Berlijn, is ook in Brussel geweest. De Nederlandse politie ontdekte dat de man twee dagen na de aanslag in het station van Amsterdam op de trein is gestapt. Die bracht hem naar Brussel, en inmiddels hebben camerabeelden van Brussel-Noord ook bevestigd dat hij hier is geweest.

Op woensdag 21 december, twee dagen nadat een terrorist in een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn inreed, is Anis Amri 's namiddags in Amsterdam op de trein gestapt. Van daar zou hij rechtstreeks naar Brussel gereden zijn.

Twee uur in Brussel-Noord

Het federaal parket bevestigt dat Amri op camerabeelden van het station Brussel-Noord te zien is. "Deze analyse heeft aangetoond dat Anis Amri op 21 december 2016 omstreeks 19 uur toegekomen is met de trein vanuit Amsterdam en in het station van Brussel-Noord is gebleven tot ongeveer 21 uur", klinkt het in een mededeling.

Amri werd op vrijdag in Milaan door de politie doodgeschoten. Aangezien de politie in Berlijn pas later op de dag na de aanslag kon besluiten dat ze de verkeerde verdachte hadden opgepakt, slaagde hij erin om naar Nederland te vluchten. Er werd dus al wel even vermoed dat hij ook in België op doorreis geweest is. Op vraag van de Duitse politie werden allerlei camerabeelden grondig onderzocht.

Lees meer