"Zijn muziek vertelde me dat ik niet alleen was": James Corden start 2017 met mooi eerbetoon aan George Michael

James Corden is terug uit vakantie en opende zijn eerste show van 2017 met een eerbetoon aan George Michael. Die overleed op Kerstmis en Corden heeft redenen genoeg om even bij het verlies van zijn landgenoot stil te staan. Enerzijds omdat hij hem persoonlijk bewonderde, maar ook omdat de zanger in 2011 voor Red Nose Day de allereerste gast van zijn Carpool Karaoke was.

"Ik kan me nog zo veel momenten in mijn leven herinneren waarop ik me eenzaam voelde, en de muziek van George Michael een uitgestoken hand bleek waarmee hij me duidelijk maakte dat ik niet alleen was", zei Corden.

Carpool Karaoke

De presentator vertelde ook een anekdote over hoe George Michael zijn eerste gast was in wat later de beroemde Carpool Karaoke zou worden. Hij wilde een sketch maken voor de Britse versie van Rode Neuzen Dag, en de manager van George Michael liet Corden weten dat de zanger persoonlijk met hem wou spreken. Alleen zou hij hem om 3 uur 's nachts bellen aangezien hij in Australië vertoefde. "Het was zo'n vreemd gevoel om te gaan slapen en te beseffen dat wanneer je wakker werd George Michael aan de telefoon zou hangen."

Uiteindelijk hebben de twee een uur gepraat en is de sketch er gekomen. Hiermee legde James Corden de basis van zijn ontzettend populaire Carpool Karaoke. Mariah Carey kreeg het filmpje te zien toen ze werd uitgenodigd om aan het concept mee te werken. En ze zei: "Als het goed genoeg is voor George, is het goed genoeg voor mij." George Michael heeft er dus ook voor gezorgd dat James Corden een pak vedetten in zijn auto wist te strikken. Uiteraard liet hij het filmpje daarom nog eens zien ...

 

Lees meer