Like a boss: Bernie Sanders veegt op ‘moderne’ manier de vloer van de Senaat aan met Trump

De democratische ex-presidentskandidaat Bernie Sanders heeft met een opvallend nieuw concept uitgepakt. Hij plaatste gisteren in de senaat een enorm bord met daarop een tegenstrijdige tweet van Donald Trump over Obamacare. Niet modern, wel creatief. Gebruikers op Twitter maakte er meteen een paar leuke memes van.

Anders dan sommigen dachten, blijft de 75-jarige Bernie Sanders de VS doorkruisen voor een socialer Amerika. Daarbij passeert hij natuurlijk ook de senaat, waar hij op creatieve wijze een tegenstrijdige tweet van Trump heeft uitgeprint en uitgestald.

De president-elect schreef in mei 2015 dat hij niet zou snoeien in de ziektekostenverzekering die huidig president Obama op touw heeft gezet.

“Ik was de eerste en enige Republikeinse presidentskandidaat die zei dat er niet bezuinigd wordt op sociale voorzieningen. Medicare & Medicaid", schreef Trump.

"Bedrog"

Donald zou nu toch willen snoeien. Dat voelt voor Sanders aan als bedrog van de miljoenen kiezers die voor hem stemde.

“Het punt is dat Trump dit niet ergens in het voorbijgaan zei,” zegt Sanders in de senaat met de enorme tweet achter hem. “Dit was de hoeksteen van zijn hele campagne. Hij zei het keer op keer.”

Trump kan nu maar twee dingen doen volgens de senator: niet bezuinigen, zoals beloofd, óf aangeven dat hij z’n kiezers voorgelogen heeft. Trump stuurt wel vaker tegenstrijdige tweets. Benieuwd of het concept van Sanders al dan niet een rage wordt.

Op Twitter maakten gebruikers meteen ludieke memes van het bord van Sanders

Lees meer