Europa verdwijnt stilaan onder een dikke sneeuwlaag, en dat levert prachtige beelden op

De voorbije dagen is het in grote delen van Europa beginnen sneeuwen. Het winterweer was vooral in de skigebieden heel welkom, maar de vrieskou heeft nu grote delen van het continent in z'n greep. Ook wij krijgen dit weekend mogelijk met een heel klein beetje sneeuw te maken. Maar van prachtige beelden zoals die uit de rest van Europa kunnen we voorlopig alleen maar dromen.

1. Heidelberg (Duitsland)

© EPA

2. Praag (Tsjechië)

© EPA

3. Meer van Ägeri (Zwitserland)

© EPA

© EPA

4. Przemysl (Polen)

© EPA

5. Zürich (Zwitserland)

© EPA

6. Maienfeld (Zwitserland)

© EPA

7. Oberstdorf (Duitsland)

© EPA

8. Traunstein (Duitsland)

© EPA

9. Berlijn (Duitsland)

© EPA

10. Szolnok (Hongarije)

© EPA

11. Zwarte Woud (Duitsland)

© EPA

12. Madrid (Spanje)

© EPA

13. Reykjavik (IJsland)

© Getty Images

14. Brussel?

België en Nederland liggen op de grens van het strenge winterweer en zachtere lucht, zodat het eigenlijk twee kanten uit kan. Wel is zeker dat eventuele sneeuwpret niet lang zal duren, want vanaf zondag nemen warmere temperaturen het over. In de Ardennen is wel al wat sneeuw gevallen, en op sommige plaatsen gaan de skipistes zelfs al open. Komende nacht en morgen overdag blijft het eerder droog, maar het is uitkijken naar een neerslagzone die in de nacht van vrijdag op zaterdag over ons land trekt. Dan kan het lokaal sneeuwen of krijgen we aanvriezende regen die de wegen gevaarlijk glad kan maken.

© Noodweer Benelux - Bron: Wetteronline.de

Ook zaterdag is nog wat sneeuw mogelijk, maar daarna verandert de neerslag gegarandeerd in regen. Het wordt ook iets warmer, al is later in de week toch opnieuw wat winterse neerslag mogelijk. Het KMI ziet ook daarna mogelijkheden tot buien met een winters karakter, maar dat is allemaal erg onzeker. Het is voorlopig dus willen maar niet kunnen voor de winter in België. Wie al die sneeuw maar niets vindt, zal daar erg blij mee zijn, en al de rest weet op basis van de foto's hierboven waarheen...

In het noorden van Duitsland heeft een winterstorm overigens veel overlast veroorzaakt. Daar hebben ze tussen de sneeuwbuien door te kampen met zware overstromingen.

Lees meer