Topman Google wil smartphones op de markt brengen die minder dan 30 euro kosten

We kunnen niet meer zonder een smartphone, maar het blijft duur als je er een wil kopen. Daar wil Google dit jaar verandering in brengen. CEO Sundar Pichai hoopt zo snel mogelijk degelijke smartphones van minder dan 30 euro op de markt te brengen. Dat zei hij in een interview in zijn geboorteland India.

Momenteel hebben 260 miljoen mensen in India een smartphone en dat aantal stijgt iedere dag. Bijna al die smartphones kosten minder dan 140 euro, maar dat moet dus nog goedkoper kunnen volgens Google. Vorig jaar bracht het succesvolle Android One op de markt voor 95 euro en nu mikt het dus op minder dan 30 euro.

India is voor Google een heel interessante markt omdat het met zo'n 1,25 miljard inwoners, waarvan velen nog geen internet hebben, een gigantisch potentieel aan nieuwe gebruikers heeft. Naast die goedkope smartphones wil Sundar Pichai ook dat internet veel toegankelijker wordt in het land.

Bedrijfjes zonder internet

"Er zijn twee dingen die we moeten doen. Zorgen dat er goedkopere smartphones op de markt komen, is daar één van. Daarnaast moeten we zorgen dat al onze applicaties werken op onstabiel internet", legt de CEO uit in een interview met NDTV.

Google mikt daarbij vooral op kleine bedrijfjes in India. Momenteel heeft 68 procent van die bedrijven geen enkele verbinding met het internet. Daar wil Google zo snel mogelijk verandering in brengen met zijn goedkopere smartphones en betere internettoegang.

Lees meer