Marcel Vanthilt is terug op tv: hij gaat ons alles leren over huizen bouwen, kopen en verhuren

Hoe zou het nog met Marcel Vanthilt zijn? Daar krijgen we binnenkort een antwoord op, want hij presenteert vanaf woensdag 18 januari Wonen.tv op Eén. Daarin leren we alles over hoe we een huis moeten (ver)bouwen, over kopen en verkopen, en het verhuren van je eigendom. De tips worden ook verzameld op een handige website die samen met het programma loopt.

België is niet het gemakkelijkste land met al z'n regeringen, dus zal Marcel Vanthilt een antwoord geven op tal van vragen waar mensen mee zitten als ze een huis of appartement willen (ver)huren of (ver)kopen. Kan ik mijn huis zomaar verhuren? Kan de huisbaar een huisdier verbieden? Wat dekt mijn brandverzekering? De antwoorden krijgen we niet alleen op televisie, maar ook via de website die bij het programma hoort.

Assistenten

Natuurlijk is Marcel Vanthilt geen expert, dus zal hij de hulp krijgen van twee mensen die dat wel zijn. Katrien Vanderlinden (30) was op haar jonge leeftijd al regisseur en art director bij Studio Brussel en Canvas. Toen ze twee jaar geleden zelf in een nieuw huis ging wonen, vond ze niet meteen haar goesting wat het behang betreft. Dus ging ze zelf aan het schilderen en dat ging zo goed dat ze intussen een eigen muurschilderbedrijfje heeft. Zij zal wekelijks voor de meer creatieve oplossingen voor probleempjes in je huis zorgen.

Daarnaast is er ook Dag Boutsen (54), een architect die intussen decaan van de faculteit architectuur aan de KU Leuven is. Hij wil de rijke Belgische architectuur aan een breed publiek tonen. Daarvoor trekt hij iedere week naar een woning en legt hij uit waarom de architect ervan bij iedereen bekend zou moeten zijn. Je zal dankzij 360 graden-opnames al die huizen zelf ook kunnen bekijken via de website van wonen.tv.

Pipowagen

Er zitten ook verschillende rubrieken in het programma die wekelijks of op regelmatige basis terugkeren. In 'Wooninfo' zoekt Marcel samen met de bewoner van een huis naar de oplossing voor een probleem waarmee die te kampen heeft. Marcel mag ook wekelijks in een huis gaan rondneuzen om vervolgens vragen die in hem opkomen aan de bewoners te stellen. Zo komt hij bijvoorbeeld in een pipowagen terecht.

Natuurlijk vestigen de reportages ook de aandacht op mensen die zelf verbouwen. En op de ruzies die al eens kunnen ontstaan met de architect of aannemer als alles niet van een leien dakje loopt. Voor het programma werd ook een grootschalig onderzoek bij Vlamingen gedaan, en de resultaten daarvan krijgen we binnenkort via Het Journaal te zien.

Tot slot nog een leuk weetje: we mogen uitkijken naar de soundtrack van het programma, want die is speciaal voor Wonen.tv gemaakt door Jan Paternoster van Black Box Revelation.

Lees meer