Intel komt met een pc die je in je portefeuille kan steken

Intel heeft een minicomputer ter grootte van een creditcard ontwikkeld. De Intel Compute Card komt halverwege het jaar op de markt. 

De Compute Card werd gepresenteerd op de techbeurs CES in Las Vegas. Hij krijgt een zevende generatie Intel Core processor.

De Compute Card is bedoeld om allerlei apparaten makkelijker de mogelijkheden van een volwaardige computer te geven. De Compute Card bevat alle elementen van een volledige pc, zoals een Intel-chip, geheugen, opslagruimte, wifi en bluetooth. Plus een USB-C-plus-aansluiting, die ook HDMI kan verwerken.

Internet of Things

Dat zit allemaal in een behuizing van 94,5 x 55 millimeter, met een dikte van 5 millimeter. Fabrikanten van allerlei apparaten zouden machines kunnen maken met een speciale sleuf voor de Compute Card volgens Intel.

Het kaartje zou dan alle computertaken op zich nemen, en makkelijk te vernieuwen of vervangen zijn. Intel zegt dat de Compute Card geschikt is voor alles van koelkasten tot slimme kiosks en beveiligscamera's tot Internet of Things-apparaten.

Door een standaard sleuf voor de Compute Card in hun apparaten te bouwen moeten bedrijven volgens Intel minder tijd besteden aan op maat gemaakte connecties en computers voor apparaten, waardoor zij sneller en goedkoper kunnen innoveren.

Lees meer