De internetblunder van 't jaar is nu al voor Yahoo: tweet over Trump plots megaracistisch door één verkeerde letter

Het jaar is nog maar pas begonnen, en toch zal het niet gemakkelijk worden om de blunder van Yahoo op Twitter te overtreffen. In een bericht over de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump hadden ze één lettertje verkeerd geplaatst. Zo moest er het woordje 'bigger' staan, maar dat werd plots 'nigger'. Bijna een uur stond de tweet online en daar kwam uiteraard veel reactie op.

Je kan al eens een foutje maken, maar bij Yahoo was dat wel erg ongelukkig. Ze wilden een nieuwtje tweeten over president-elect Donald Trump die de Amerikaanse marine wil uitbreiden. 'Trump wants a much bigger navy', dat had er eigenlijk moeten staan. In de plaats daarvan werd het dit.

Of hoe je plots onbedoeld racistisch uit de hoek kunt komen. Helaas zagen ze de fout bij Yahoo niet meteen, ook toen er heel wat reactie op kwam. Pas na bijna een uur werd de tweet verwijderd en verontschuldigde Yahoo zich bij het publiek.

Uiteraard liet Twitter het daar niet bij en was met #niggernavy een nieuwe hashtag geboren. En waar Yahoo een ongelukkige fout maakte, flirten deze tweets natuurlijk wel met racisme.

Nog een slachtoffer van de nabijheid van de 'n' en de 'b' op het toetsenbord

Zo zal die medewerker van Yahoo Finance zich waarschijnlijk voelen

Lees meer