AB Inbev maakt bier duurder en Horeca Vlaanderen raadt cafébazen aan om dat ook te doen

Een pintje gaan drinken op café zou binnenkort wel eens duurder kunnen worden. Marktleider AB Inbev verhoogt namelijk de prijs van bier en Horeca Vlaanderen raadt aan cafés aan om die prijsverhoging door te rekenen aan de klant, al blijft die verhoging vermoedelijk wel beperkt.

Of je nu bier op café drinkt of thuis, AB Inbev verhoogt van allebei de prijs in februari. Een bak bier wordt 37 cent duurder en een pintje op café 1,4 cent. Door de beperkte stijging op café verwacht Horeca Vlaanderen niet dat alle cafés direct hun prijzen zullen opslaan, maar ze raden hen wel aan om dat te doen.

"We raden toch aan om niet te lang te wachten want op je totale verkoop van alle bier in een jaar, maakt zo’n lichte stijging wel een merkbaar verschil in de marges die je kan halen", zegt woordvoerder Gerrit Budts in Het Nieuwsblad.

Volgens AB Inbev is de prijsstijging nodig om lange termijninvesteringen in de Belgische markt te financieren. De vorige prijsstijging is zo'n anderhalf jaar geleden en toen verhoogden veel horecazaken hun prijs. Het valt nog af te wachten of ze dat nu ook gaan doen, al lijkt de prijsstijging sowieso niet heel hoog te zullen zijn.

Lees meer