Ozark Henry maakt geëngageerde maar hoopvolle nieuwe plaat en lanceert nieuwe single 'A Dream That Never Stops'

Voor Ozark Henry was 2016 een druk jaar, een jaar dat in het teken stond van innovatie - met zijn 3D-shows - en, helaas ook, in het teken van mensenhandel. Ozark Henry was immers ook UNODC Goodwill ambassadeur om aandacht te vragen voor de problematiek van de mensenhandel. Zo kwam de artiest Ozark Henry in contact met het strafste en het lelijkste van de mens, iets dat het schrijfproces van zijn nieuwe plaat 'Us' sterk beïnvloed heeft.

Vandaag stuurt Ozark Henry A Dream That Never Stops de wereld in, de eerste single uit zijn nieuwe album Us dat op 31 maart zal verschijnen. Een plaat waarin Ozark Henry niet alleen muzikaal nieuwe horizonten verkent, maar ook thematisch iets met zich meedraagt.

A Dream That Never Stops staat stil bij de keuzes die we hebben en maken in een tijd van grote veranderingen. Het gaat over de hoop dat we de moed hebben om de realiteit onder ogen te zien en te doen wat nodig is om ons klimaat, onze aarde, onze waardigheid en onze humaniteit te redden.

Of zoals Piet Goddaer het vanochtend op Studio Brussel verwoordde: "Ik vraag mij af waarom we zo hard inzetten op het beschermen van onze grenzen, in plaats van onze waarden."

 

Daarbij was het voor Piet/Ozark erg belangrijk om positief en hoopvol te blijven. Us is geen zwarte plaat geworden, maar een plaat die gelooft in de maakbaarheid en in het positieve van de toekomst.

Iets dat hij in Afrika geleerd heeft, aldus Ozark Henry: "De mensen daar vroegen me waarom onze muziek hier vaak zo zwaar klinkt. Als je daar naar de muziek luistert, zijn de thematieken vaak nog veel zwaarder, maar je kan er altijd op dansen. Dat heb ik meegenomen", zei hij ook nog op Studio Brussel.

Us

Voor Us werkte Ozark Henry samen met producer Tim Bran (London Grammar, Birdy, The Verve). Het album is gemaakt in het teken van humaniteit en gaat onder meer over de groeiende ongelijkheid, maar Ozark Henry wil voornamelijk ook hoopvol blijven voor de toekomst.

Us wordt het achtste studioalbum van Ozark Henry, het eerste sinds Stay Gold uit 2013.

Lees meer