Het heeft niet veel gescheeld of de eerste iPhone zag er zo uit

Iedereen weet wel hoe een iPhone eruitziet en hoe hij werkt, maar het heeft niet veel gescheeld of dat was helemaal anders geweest. Apple zou namelijk lang gedacht hebben aan een besturingssysteem met een wieltje zoals op de eerste generatie iPods.

"Vandaag stellen we drie producten voor ... een iPod, een telefoon en iets om mee op internet te communiceren", zo stelde Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone voor. Het bleek dus te gaan om één toestel dat al die dingen kon.

Apple

Ondanks veel nieuwe modellen en updates, blijft het besturingssysteem van iPhone herkenbaar, maar dat kon tien jaar geleden helemaal anders zijn uitgedraaid. Het is al langer bekend dat Apple meerdere systemen heeft getest, maar nog nooit zijn die uitgelekt.

Nu komt Sonny Dickson naar buiten met AcornOS, een besturingssysteem dat doet denken aan de manier waarop de eerste iPods werken met een groot wiel op het scherm dat het toestel bedient. Dat systeem zou lang in de running geweest zijn om op de iPhones geplaatst te worden, maar haalde het uiteindelijk niet, voornamelijk omdat het wieltje veel plaats innam op het scherm.

Zo zag de eerste iPhone er dus bijna uit

 

Lees meer