Weer leuk nieuws over een oude tv-serie: Charmed zou misschien terugkeren

We mogen nog niet te vroeg juichen, want het is nog maar een gerucht, maar 'Charmed' zou mogelijk terugkeren naar televisie. In de tijd waarin alle succesvolle series van vroeger een comeback maken mag de serie over de heksen van de familie Halliwell niet achterblijven. Alleen zou het een volledig nieuwe invulling worden, en zal vermoedelijk enkel het idee van de serie overeind blijven.

Series keren met gemengd succes terug naar televisie. En eigenlijk werkt dat - vooral voor de oudste reeksen - het best wanneer je er een volledig nieuwe draai aan geeft. Dat deed Netflix bijvoorbeeld met Fuller House door de kinderen van de originele reeks nu als volwassen vrouwen de hoofdrol te geven. Bij Charmed zou het volgens de geruchten nog straffer kunnen. Het tv-netwerk CW is in de VS aan het polsen of ze geen nieuwe versie van de reeks kunnen maken. Dat hebben ze bevestigd aan Mashable.

Cover image
De drie actrices die de meeste afleveringen voor hun rekening namen: Holly Marie Combs, Alyssa Milano en Rose McGowan

© Getty Images

Niet meer over de zusjes?

De serie zou zich dan gaan afspelen in het jaar 1976, en dat is lang voor de zusjes Halliwell einde jaren 90 hun toverkunstjes toonden. Misschien kan het dan over hun jeugd of ouders gaan, maar het is onduidelijk of het nog rond de bekende fictieve familie zal draaien. En CW heeft voorlopig enkel een script besteld. Dus er is nog totaal geen sprake van een pilootaflevering, laat staan van een heel seizoen. We zullen daarom moeten hopen dat het script wordt goedgekeurd, zodat de opnames groen licht krijgen.

Het team dat de nieuwe Charmed zou moeten maken is gelukkig ervaren genoeg om het project tot een goed einde te brengen. Aan de leiding staat Jennie Snyder Urman, die Jane the Virgin op haar cv heeft staan. Ze wordt bijgestaan door producers Jessica O'Toole en Amy Rardin die aan dezelfde reeks hebben gewerkt. Ben Silverman, die je van ontzettend veel series kent waaronder The Office, doet eveneens mee. En als de pilootaflevering er komt, dan zal regisseur Brad Silberling die inblikken. Ook hij heeft veel ervaring met successeries, en maakte bijvoorbeeld de pilot van Reign.

Wellicht nieuwe cast

De cast van weleer gaan we waarschijnlijk niet meer in actie zien. De serie liep van 1998 tot 2006 gedurende acht seizoenen. De oudste van de zusjes werd gespeeld door Shannen Doherty. De 45-jarige actrice is helaas ernstig ziek en maakte vorig jaar bekend dat ze niet lang meer te leven heeft. Holly Marie Combs is intussen 43 jaar en was na Charmed nog in tal van films en series te zien, waaronder Pretty Little Liars. Alyssa Milano is nu 44 jaar en zal binnenkort te zien zijn in de nieuwe Netflix-reeks Wet Hot American Summer: Ten Years Later.

Na drie seizoenen werd Shannen Doherty in Charmed vervangen door een vierde zus, gespeeld door Rose McGowan. Zij is 43 jaar en houdt zich tegenwoordig behalve acteren ook met regisseren en muziek bezig. En voor wie het niet meer weet: Kaley Cuoco, Penny uit The Big Bang Theory, speelde op het einde ook even mee in Charmed. Zij is intussen 31 jaar, misschien kunnen ze bij haar eens polsen?

Omdat nostalgie nooit kwaad kan, is hier nog eens de bekende openingsgeneriek:

 

Lees meer