Deze 7 zaken zorgen ervoor dat jij minder goed tegen de koude kan dan iemand anders

Als je vaak koud hebt, ken je wel de situatie waarin jij met je dikke pull, vest, muts en sjaal nog steeds koud hebt, terwijl iemand anders in zijn T-shirt zit. Het is vervelend, maar niet onlogisch want er zijn verschillende redenen die verklaren waarom de ene sneller koud heeft dan de andere. En gelukkig kan je aan enkele van die zaken zelf iets doen.

1. Man of vrouw

© Giphy

Niet alle vrouwen zijn zoals Elsa uit Frozen, want oestrogeen zorgt ervoor dat je gemiddeld sneller koud hebt dan mannen. Vooral de handen en de voeten van vrouwen zouden sneller koud hebben.

2. Spieren

© Giphy

Hoe meer spieren je hebt, hoe sneller je warm zal hebben.

3. Sporten

© Giphy

En terwijl je aan die spieren werkt, zal je alleszins ook niet koud hebben want sporten zorgt voor een betere doorbloeding en daardoor krijg je warm. En tijdens het sporten heb je natuurlijk ook warm.

4. Drinken

© Giphy

Zorg er wel voor dat je tijdens en na dat sporten genoeg water drinkt, want als je uitgedroogd raakt, krijg je ook sneller koud. Van alcohol blijf je wel best af, want dat zorgt alleen kortstondig voor een warm gevoel.

5. Slapen

© Giphy

Misschien wel het leukste waar je zelf iets kan aan doen, maar ook heel nuttig want als je niet uitgerust bent, zal je veel sneller koud hebben. Terug in je warme bed dus en de wekker een beetje later zetten.

6. Gezelschap

© Giphy

Je moet natuurlijk ook niet te lang in je bed blijven liggen. Een Canadese studie heeft namelijk onderzocht dat wie gelukkiger is en veel vrienden heeft het ook letterlijk warmer krijgt.

7. Eten

© Giphy

Ook hier kan je zelf iets aan doen want wat je eet bepaalt ook of je sneller koud hebt of niet. Als je niet genoeg ijzer eet, zal je sneller koud hebben. IJzer vind je onder andere in rood vlees, bonen en melk.

Lees meer