Hier en daar ligt een klein beetje sneeuw, maar alles is er om het op de weg erg gevaarlijk te maken

Een zwakke storing met winterse neerslag trekt vandaag over ons land, en dat heeft hier en daar voor een witte ochtend gezorgd. Veel sneeuw is het niet en in Vlaanderen is minder gevallen dan in Nederland. De rest van de dag wordt het vooral uitkijken voor spekgladde wegen. Vanaf het westen verandert de sneeuw immers in aanvriezende regen.

Weerman Frank Deboosere tweette het gisteren al: "Shop 'till you drop". Letterlijk dan, want als je vandaag naar de solden gaat moet je goed uitkijken voor spekgladde wegen en voetpaden. Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor ijzel. Dat betekent dat je eigenlijk beter binnen blijft als je je niet hoeft te verplaatsen. De voorbije nacht is een regenzone vanaf de kust het land binnengekomen. Die regen is lokaal onder de vorm van lichte sneeuw gevallen, maar de kans is klein dat je een vanochtend in een echt sneeuwlandschap bent wakker geworden.

Morgen beter shopweer

Vooral in Vlaanderen zal de neerslag vandaag onder vorm van motregen vallen. Dat is geen goede combinatie met de ijskoude ondergrond van de voorbije dagen. In de Ardennen blijft het vriezen en kan het wat langer sneeuwen. Mocht je dit weekend gaan shoppen, dan is het morgen waarschijnlijk een betere dag. Dan verwacht het KMI eerder droog weer, al is wat motregen niet uitgesloten. Maar met temperaturen van zo'n 6 graden in het centrum van het land is het een stuk zachter dan vandaag.

Daarna zijn we vertrokken voor een week met regelmatig wat lichte regen bij zachte temperaturen. Tegen het weekend zou het wel weer wat kouder worden. Maar echte sneeuwpret zit er voorlopig helemaal niet aan te komen.

Lees meer