Adele, Rihanna en ... K3: de top 100 best verkochte concerttickets kleurt (een beetje) Belgisch

Dat er in de top 100 best verkopende artiesten vooral Amerikaanse namen staan, dat mag niet verbazen. Dus zijn we er toch trots op dat er een Belgische band in die top 100 meest verkochte concerttickets mag staan. Al komt dat wel uit onverwachte hoek: K3 mag die eer op haar naam schrijven, en is daarmee een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar hé, zijn we écht verbaasd? 

De best verkopende band ter wereld? Coldplay. Zij mochten in 2016 meer dan 2 miljoen dollar bijschrijven op hun rekening, allemaal opbrengsten van concerttickets. De volgende vijf grootverdieners komen ook van uit Noord-Amerika, en 't is pas met Adele dat we de plas oversteken. Dus is het eigenlijk wel een verrassing dat we als kleine Belgen ook in de top 100 van Pollstar staan ... met K3.

En daarmee staan we op de 93ste plaats. 't Is niet verrassend dat K3 een topjaar achter de rug heeft, na een doorstart met een nieuw team, maar zo ver doorbreken, dat hadden wij niet verwacht. In totaal schat Pollstar dat de drie dik 270.000 euro opbrachten. Dat is meer dan bijvoorbeeld Mariah Carey.

Een groepje dat vooral voor kinderen zingt, da's misschien een bizarre toevoeging aan die top 100, maar 't zijn lang niet alleen de Adele's van de wereld die zalen uitverkopen. Nog in de 100 beste staan Cirque Du Soleil, The Harlem Globetrotters, Disney On Ice (Frozen), Riverdance en de I Love The 90's-fuiven. Goed gezelschap, dus.

De top tien kan je hieronder vinden

© Starpolls