Verrassing: U2 komt op 1 augustus naar Koning Boudewijnstadion met hun 'The Joshua Tree'-tour

Er zat een tournee aan te komen, maar niemand had de aankondiging zo snel verwacht. Het succesalbum 'The Joshua Tree' waar nummers op stonden als Where The Streets Have No Name, With Or Without You, I Still Haven't Found What I'm Looking For en Bullet The Blue Sky wordt 30 in 2017 en dat wil U2 vieren.

Tijdens elke show zal The Joshua Tree integraal gebracht worden. Voor het Europese luik neemt niemand minder dan Noel Gallagher’s High Flying Birds de support voor hun rekening. Het concert in Brussel is één van amper 8 concerten in Europa. Het concert in Brussel wordt het allerlaatste van de korte tournee.

Een historische plaat

Het album dat op 9 maart 1987 uitgebracht werd werd het allereerste #1 album in de VS voor U2. Ook in de rest van de wereld – waaronder ook Groot-Brittannië en Ierland – sierde het de top van de hitlijsten. Wereldwijd werden er meer dan 25 miljoen exemplaren van The Joshua Tree verkocht.

Het album katapulteerde Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr “van helden naar supersterren” (dixit Rolling Stone). Time Magazine plaatste U2 op de cover in april 1987 en riep hen uit tot “Rock’s Hottest Ticket”. Om aan de vraag naar concerttickets te kunnen voldoen evolueerde U2 van arena naar stadion shows. Het was een bepalend jaar voor de groep. Het zette hen op koers om één van de grootste en beste live-acts van vandaag te worden.

The Joshua Tree werd geproduceerd door Brian Eno en Daniel Lanois. Het artwork – dat de carrière van fotograaf en art director Anton Corbijn bestendigde – is van iconische aard. De opnames vonden plaats in Dublin in de Windmill Lane Studios en in Danesmoate, het huis dat later de thuis werd van bassist Adam Clayton.

 

“Het ziet er naar uit dat de cirkel rond is. De songs van The Joshua Tree werden geschreven in tijden van globale onrust, extreem rechtse politiek. Fundamentele mensenrechten waren in gevaar. De songs zijn ook vandaag heel relevant. Om het album te vieren, beslisten we deze shows te spelen. Omdat het klopt. We kijken er naar uit.” – The Edge

“Laatst luisterde ik opnieuw naar The Joshua Tree, voor het eerst in bijna 30 jaar... Het heeft iets van een opera. Met heel veel emoties die zeer van vandaag zijn: liefde, verlies, vervlogen dromen, vergetelheid zoeken, polarisatie… alle grote emoties… Ik heb een aantal van deze songs heel vaak gezongen… maar nooit allemaal. Ik ben er klaar voor. En als het publiek even enthousiast is als wij… dan wordt het een geweldige avond.” - Bono

“Het is zowel een plezier als grote eer om mijn aandeel te hebben in wat nog steeds de grootste show ter wereld is.” – Noel Gallagher

Tickets???

Met U2: The Joshua Tree Tour 2017 keert de groep, na de baanbrekende iNNOCENCE + eXPERIENCE arena shows in 2015, terug naar de stadions. En dat is voor het eerst sinds de 2009-2011 recordbrekende U2 360° Tour.

U2: The Joshua Tree Tour 2017 vangt op 12 mei aan in Vancouver en brengt de groep voor een reeks concerten naar Noord-Amerika en Europa. Zo staat – met een show op het Bonnaroo Music & Arts Festival – ook de allereerste festival headline show van U2 in de Verenigde Staten op het programma.

Tickets voor U2: The Joshua Tree Tour 2017 gaan op maandag 16 januari in verkoop. Zoals steeds wordt er een exclusieve presale georganiseerd voor de U2 subscribers van U2.com. Deze presale loopt van woensdag 11 januari om 9u tot vrijdag 13 januari om 17u.

Er zullen zowel general admission tickets voor het middenplein als genummerde zitplaatsen in de tribunes in verkoop gebracht worden. U2.com subscribers kunnen maximaal 4 tickets aankopen. Tijdens de algemene ticketverkoop geldt een limiet van 6 tickets per aankoop.

Tickets kosten 181 euro (zitplaats), 106 euro (zitplaats), 76 euro (staanplaats middenplein of zitplaats), 41 euro (zitplaats).

Lees meer