Vanaf donderdagavond weer winterweer met sneeuw en ijzel

De eerste winterprik ligt ondertussen achter ons en woensdag kan het zelfs 10 graden worden. Maar opgelet: daarna ligt er weer sneeuw en ijsmiserie in het verschiet. 

Donderdag passeert er eerst nog een regenzone over ons land, maar achter die zone blaast een forse noordwestenwind polaire lucht over ons land. In de loop van de donderdagmiddag en -avond gaat de regen dan ook steeds vaker over in natte sneeuw en sneeuw.

Plaatselijk kunnen "meerdere centimeters" sneeuw vallen. Vrijdag, zaterdag en zondag blijft het wisselvallig weer. Op de grens van koude en zachte lucht valt er soms regen en soms sneeuw of natte sneeuw. Hoeveel centimeter er uiteindelijk valt en in welke regio, hangt af van de exacte koers van de neerslaggebieden en de daarbij behorende temperatuur.

Miserie

's Nachts gaat het in het binnenland vanaf donderdagnacht overal vriezen. Het wordt sowieso kouder vanaf vrijdag en er zal sowieso wat uitvallen en die buien zullen de nodige verkeersmiserie veroorzaken.

Tijdens het weekend blijft het wisselvallig en het wordt nog kouder. Ook in Laag- en Midden-België worden dan nog sneeuwbuien verwacht.